Мер Енергодара повідомив про загиблих і поранених військових РФ на території ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Енергодара повідомив про загиблих і поранених військових РФ на території ЗАЕС

Мер Енергодара повідомив про загиблих і поранених військових РФ на території ЗАЕС
Джерело:  online.ua

В Енергодарі на окупованій Запорізької АЕС отримали поранення дев'ять військових РФ, є загиблі. 

Джерело: мер Енергодара Дмитро Орлов

На окупованій ЗАЕС загинули військові РФ

Сьогодні Енергодар сколихнула новина про те, що на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС відбулася подія, внаслідок якої рашистів трохи поменшало фізично, - написав Орлов.

Він повідомив, що в другій половині дня в міську лікарню терміново доставлені 9 російських військових з пораненнями різної ступені важкості. Деякі лікуються амбулаторно, деякі госпіталізовані в стаціонар.

Один з них у важкому стані - в реанімацію. Також є і загиблі, але назвати їх точну кількість наразі ми не можемо. Як і не будемо домислювати, що ж стало причиною одночасного «прорідження» рядів окупантів на об’єкті, який вони начебто ретельно «охороняють». Про це, думаю, пізніше скажуть компетентні служби, - зазначив мер Енергодара.

Він повідомив, що росіяни перелякалися і в паніці бігали по території станції, на тривалий час заблокували на підприємці одразу дві зміни оперативного персоналу, які мали міняти одна одну. Врешті людей відпустили.

Окупанти ж продовжують шукати ворогів. І, можливо, починають усвідомлювати, що цинічні обстріли сусідніх населених пунктів, які ведуться ними з території атомної станції, не минуться для них безслідно, - підсумував Орлов.

Фото — wikipedia.org

Нагадаємо, що раніше російські військові викрали начальника служби охорони навколишнього середовища Запорізької атомної електростанції Ігора Квашніна.

В Енергоатомі додали, що на цей час місце перебування Квашніна неможливо встановити.

Очолювана ним служба відповідає за безпеку навколишнього середовища АЕС, тобто відсутність забруднення будь-якими речовинами, включно з радіоактивними.

Запорізька АЕС із 4 березня перебуває під контролем російських військ. На території об’єкта загарбники розмістили важку техніку, танки та вибухівку. З ракетних комплексів на території станції вони обстрілюють Нікополь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?