Меркель особисто полетить в США через конфлікти навколо Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель особисто полетить в США через конфлікти навколо Північного потоку-2

Меркель особисто полетить в США через конфлікти навколо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель здійснить особистий візит до Сполучених Штатів з приводу будівництва “Північного потоку-2”.

Джерело: Handelsblatt

За даними журналістських джерел, йдеться про поїздку заради врегулювання суперечливих моментів стосовно російського газогону, що майже остаточно вибудували у Балтійському морі.

Передбачається, що візит Меркель може відбутися вже у липні чи серпні. Канцлерка особисто зустрінеться з президентом країни Джо Байденом. Такий візит стане першим за каденції цього американського лідера.

Журналісти Handelsblatt уточнили, що німецька сторона наразі виступила з кількома пропозиціями з приводу врегулювання суперечок, які стануть підґрунтям для обговорення Меркель і Байдена. Відповідні заходи, як повідомляють, торкаються одночасно й України.

Будівництво Північного потоку-2

Процес зведення російського газогону став причиною масштабних конфліктів між Німеччиною, яка є головним лобістом будівництва у Євросоюзі, станом на червень 2021 року є майже завершеним. На рівні Державного департаменту США його навіть назвали буквально “доконаним фактом”.

Водночас американський уряд за каденції Дональда Трампа використовував санкції для зупинки цього процесу, чим неабияк зіпсував відносини з офіційним Берліном. Все змінилося за часів Джо Байдена, який планує інакше домовлятися з німецьким союзником. Наприклад, навіть стосовно українського питання позиція дещо інша - США готові компенсувати Києву втрати через запуск скандального російського газопроводу.

“Ми активно співпрацюємо з Берліном, щоб з’ясувати, що можна і потрібно, і, я вважаю, необхідно зробити, щоб гарантувати, що плата за транзит, яку Україна може в певний момент в майбутньому втратити в результаті цього газопроводу, була відшкодована”, - наголосив нещодавно державний секретар Ентоні Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?