Зеленський обговорив подальший тиск на РФ з Канадою
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив подальший тиск на РФ з Канадою

Зеленський обговорив подальший тиск на РФ з Канадою
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський обговорив телефоном низку сьогоденних загроз для держави з канадським прем’єр-міністром Джастіном Трюдо.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими даними, бесіда дозволила скоординувати позиції з найважливіших питань перед самітами G7 та НАТО, що заплановані на червень.

Зеленський розповів співбесіднику про поточну ситуацію на сході України, а також біля українських кордонів. Він перш за все звернув увагу на відведення лише частки російських військ, що брязкали зброєю у прикордонних районах навесні.

“Росія майже не проводила відведення. Зі 105 тисяч російських військових лише 11 тисяч пішли назад”, - наголосив президент.

При цьому він звернув увагу на необхідність подальшого тиску на агресора з РФ, що дозволить надалі просувати переговорний процес із дипломатичного врегулювання війни.
Водночас Зеленський згадав “Північний потік-2”, який офіційний Київ вважає геополітичною зброєю Москви.

“Ми вважаємо, що добудова “Північного потоку-2” зміцнить Росію як гравця на світовій мапі”, - попередив він.

Своєю чергою Трюдо нагадав про непохитну позицію канадського уряду, який завжди підтримку українського партнера. Зокрема, солідарність Канада висловлює у боротьбі проти агресора.

Сторони також обговорили євроатлантичну інтеграцію України, процес розслідування катастрофи лайнера МАУ, яка сталася з провини армії Ірану.

“Окрему увагу було приділено посиленню координації зусиль між Україною та Канадою у справі щодо збиття Іраном літака рейсу PS752 та притягнення винних до відповідальності.

Також сторони торкнулися планів щодо подальшого політичного діалогу на найвищому рівні.

Володимир Зеленський підтвердив запрошення Джастіну Трюдо відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України”, - наголосили в ОП.

Згадані саміти НАТО й “Групи семи” заплановані на 14 червня та період 11-13 червня відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?