Меркель пообіцяла Зеленському продовження транзиту газу Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель пообіцяла Зеленському продовження транзиту газу Україною

Меркель пообіцяла Зеленському продовження транзиту газу Україною
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель 22 серпня під час брифінгу заявила, що угода про транзит російського газу через територію України має бути продовжена після 2024 року. А в разі, якщо Росія спробує використати “Північний потік-2” в якості зброї, на неї будуть накладені нові європейські санкції.

Джерело: спільний брифінг Зеленського та Меркель.

Канцлерка підкреслила, що співпраця України та Німеччини у галузі енергетики обов'язково буде продовжена.

Меркель заявила, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним вона говорила про те, що Німеччина виступає за транзит російського газу через ГТС України до Європи.

"Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якнайшвидшого продовження договору (між Україною та РФ про транспортування газу - ред), який діє до 2024 року. Ми говоритимемо про це і у Європі, і з компаніями, які з цим пов'язані”, - зазначила вона.

Газ - не зброя

Також канцлерка заявила, що спільно з США Німеччина виступає проти того, щоб газ використовували як зброю.

“Ми єдині з американською стороною в тому, що газ не можна використовувати як зброю", - підкреслила вона.

Водночас, Німеччина виступає за нові санкції проти Російської Федерації, якщо вона спробує використати "Північний потік 2" як зброю.

"Занепокоєність з української сторони ми дуже серйозно сприймаємо, і тому я під час переговорів у Москві говорила про цю проблему, і ми дуже чітко говорили про те, що ми в європейських рамках виступаємо за нові санкції, якщо Росія намагатиметься використовувати цей газопровід для цілі зброї", - пообіцяла Меркель.

Читайте також:

  • Меркель прибула в Україну і провела зустріч з Зеленським.

  • Зеленський дорікнув Меркель через "загравання" з Росією.

  • Команда Меркель раптово змінила плани на Кримську платформу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?