Меркель прибула в Україну і провела зустріч з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель прибула в Україну і провела зустріч з Зеленським

Меркель прибула в Україну і провела зустріч з Зеленським
Джерело:  online.ua

Ангела Меркель, федеральний канцлер Німеччини, 22 серпня, в неділю, прибула з одноденним візитом в Україну для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. 

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Зеленський вже зустрів Меркель на ґанку Маріїнського палацу. Були представлені делегації.

Повідомляється, що вже розпочалися переговори лідерів країн у форматі один на один. Після них запланована зустріч о 14:00 із журналістами та продовження переговорів у розширеному форматі. Зазначається, що Меркель зустрінеться також з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Канцлерка Німеччини вшанувала пам'ять полеглих у Другій світовій війні: поклала вінок на могилу Невідомого солдата на Меморіалі Вічної Слави.

Зустріч Зеленського з Меркель

Під час зустрічі в Києві Зеленський і Меркель обговорять питання двосторонньої та економічної політики, реформи в Україні та виконання сторонами конфлікту Мінських домовленостей.

Цікаво, що перед візитом в Київ 20 серпня Ангела Меркель зустрілася в Москві з Володимиром Путіним.

Востаннє Меркель відвідала з візитом Київ у листопаді 2018 року. Під час цієї зустрічі обговорювали питання врегулювання конфлікту на Донбасі, реалізації Мінських домовленостей і проведення реформи децентралізації. Тоді вона зустрічалася з Петром Порошенком та іншими представниками української влади.

Як повідомлялося, Зеленський під час візиту нагородить канцлерку Німеччини "Орденом Свободи". Він є найвищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства (до 2008 року це був орден князя Ярослава Мудрого).

Кличко не зміг зустріти Меркель

Меру Києва Віталію Кличку не дозволили бути присутнім на зустрічі Ангели Меркель під час її прибуття в аеропорту "Бориспіль". Про це Кличко написав в своєму Telegram-каналі.

"Прибув в аеропорт "Бориспіль", де, за протоколом, як мер столиці, мав зустрічати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Як це було і під час її минулих візитів до Києва. Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду. Але таке в моїй практиці мера - вперше", - зазначив Кличко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?