Меркель попрощалася з посадою канцлерки — як це було
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель попрощалася з посадою канцлерки — як це було

Меркель попрощалася з посадою канцлерки — як це було
Джерело:  online.ua

Пізно ввчеречі 2 грудня у Німеччині відгриміла прощальна церемонія для Ангели Меркель, яка цього дня офіційно та остаточно склала свої обов'язки канцлерки.

Джерело:  онлайн трансляція  німецького авторитетного видання WELT

Як Німеччина прощалася з Ангелою Меркель

Варто звернути увагу на те, що на честь закінчення канцлерського терміну Меркель у внутрішньому дворі Міністерства оборони організували традиційний військовий церемоніал. Що важливо розуміти, це є найбільшим виявом пошани для цивільної особи з боку німецької армії.

Гостями церемонії стали понад 200 осіб - загалом, це були чинні та колишні чиновники, які обіймають чи обіймали міністерські посади в урядах Меркель у різні періоди її правління.

Під час свого звернення до нації політикиня не забула згадати про виклики та кризи, які припали на її період врядування, зокрема фінансову кризу 2008 року, міграційну 2015 року та пандемію COVID-19.

Окрім того, Ангела Меркель побажала успіхів своєму наступникові Олафу Шольцу.

Після завершення промови колишньої канцлерки військові пройшли маршем із запаленими смолоскипами, згідно із німецьким звичаєм.

Не можна також не звернути увагу на те, що наприкінці церемонії оркестр зіграв три музичні композиції, які обрала сама Ангела Меркель: християнський гімн "Великий Боже, ми славимо тебе", а також пісню "Для мене проллється дощ із червоних троянд" кінозірки 1950-х років Гільдеґард Кнеф та шлягер 1970-х "Ти забув кольорову плівку" панк-рокерки з НДР Ніни Гаґен.

За словами політикині, саме ці композиції пов’язані з важливими моментами в її житті.
Як уже згадувалося раніше, уже 8 грудня у Бундестазі відбудеться голосування за призначення Олафа Шольца на посаду канцлера. До цього часу Ангела Меркель продовжить виконувати обов’язки канцлерки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?