Меркель прокоментувала публікацію Росією конфіденційного листування
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель прокоментувала публікацію Росією конфіденційного листування

Меркель прокоментувала публікацію Росією конфіденційного листування
Джерело:  online.ua

Німецька лідера Ангела Меркель прокоментувала неочікуване рішення очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова оприлюднити конфіденційне листування з французьким і німецьким колегами. Політикиня заявила, що це нічого не змінює, а також висловила жаль, що зустріч у нормандському форматі - ні на рівні міністрів, ні на рівні глав держав - не відбулася. 

Джерело: сайт Бундестагу

Меркель відреагувала на оприлюднення РФ конфіденційних листів

"Публікація кореспонденції не сильно мене здивувала, оскільки я читаю багато моїх листів у пресі, в цьому зв’язку нікому нічого приховувати. Але той факт, чому не відбулась зустріч міністрів закордонних справ, - він точно розглядався по-різному, з одного боку, німецькою та французькою сторонами, та російською стороною - з іншого. Я просила російського президента, щоб до того часу, поки я залишаюся канцлером, така зустріч відбулась, я навіть бажала зустрічі на рівні лідерів, але, на жаль, цього не сталося, і тому я висловлюю великий жаль. Публікація листування тут нічого не змінює. На мій погляд, така зустріч мала відбутися", - заявила канцлерка ФРН.

Як уже згадувалося раніше, 17 листопада команда скандального російського дипломата Сергія Лаврова опублікувала конфіденційне дипломатичне листування російського міністра з очільниками МЗС Франції та Німеччини Жаном-Івом Ле Дріаном та Гайко Маасом.

Російська дипломатичне відомство пояснило своє рішення тим, що, мовляв, позиція офіційної Москви і її методи проведення зустрічі в Нормандському форматі нібито регулярно викривлюється.

На переконання глави українського МЗС Дмитра Кулеби, оприлюдненням листів команда російського президента Володимира Путіна мала на меті "добити" Нормандський формат.

Читайте також:

  • Путін виступив з неочікуваною заявою щодо Донбасу та України

  • Це буде серйозною помилкою — США та ЄС пригрозили Путіну через Україну

  • Секретар РНБО знайшов проблемну точку на кордоні України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?