Меркель прокоментувала новий скандал у Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель прокоментувала новий скандал у Німеччині

Меркель прокоментувала новий скандал у Німеччині
Джерело:  online.ua

Німецька канцлерка Ангела Меркель прокоментувала скандал навколого очільника Міністерства охорони здоров’я Єнса Шпана, якого почали закликати до відставки після повідомлень про намір збути незахищеним громадянам маски, які нібито не відповідали стандартам якості.

Джерело: Spiegel з посиланням на інсайдерів в"Християнсько-демократичному союзі"

Меркель стала на захист глави МОЗ після гучного скандалу

Як стверджують анонімні джерела, лідерка ФРН почала захищати Шпана, наголосивши, що звинувачення проти нього не підкріплені фактами. Позицію Меркель також підтримав міністр з питань праці Північного Рейну-Вестфалії Карл-Йозеф Лауманн.

Глава МОЗ Німеччини відкидає твердження про те, що маски, про які йдеться, не відповідали належним стандартам якості. Політик також розкритикував закиди на свою адресу від SPD, коаліційного партнера ХДС, співлідери якої натякнули, що йому варто йти у відставку.

"У Міністерстві праці, яке очолює представник SPD, вважають, що маски китайського виробництва N95 не відповідають необхідним стандартам якості. Шпан це заперечує і заявляє, що хоча маски не пройшли сертифікацію у ЄС, вони відповідають необхідним критеріям. МОЗ підтвердив, що маски не пройшли температурний тест, як рекомендує Єврокомісія. Водночас у відомстві пояснюють, що це важливо у разі використання масок на виробництві у специфічних умовах, але не захисту від інфекції, тому що у повсякденному житті такі температурні режими неможливі", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують німецькі журналістИ, маски також не пройшли тест-симуляцію використання. Що цікаво, на переконання представників німецького МОЗ, ця процедура не була потрібною, для того, щоб перевірити захисну функцію маски.

"Скандали можуть вдарити по рейтингах ХДС-ХСС на майбутніх федеральних виборах у вересні 2021 року, у яких вперше за роки кандидатом від них на посаду канцлера буде не Ангела Меркель", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?