Меркель озвучила ЄС нову пропозицію щодо відносин з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель озвучила ЄС нову пропозицію щодо відносин з Путіним

Меркель озвучила ЄС нову пропозицію щодо відносин з Путіним
Джерело:  online.ua

19 червня німецька канцлерка Ангела Меркель звернула увагу на те, що вважає необхідним інтенсивний діалог між Європейським Союзом та командою очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело:  DW

Ангела Меркель закликає ЄС до діалогу з Росією

"Росія для нас - великий виклик, але Росія також є великою сусідкою ЄС на континенті. Ми дуже зацікавлені, якщо ми хочемо безпеки та стабільності в ЄС, залишатися у діалозі з Росією, як тяжко це не було б", - озвучила свою думку з цього приводу німецька канцлерка у Берліні перед зустріччю з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Як стверджує Ангела Меркель, "якщо президент США Джо Байден зустрічається з Володимиром Путіним як президентом Росії і веде дуже відкритий діалог, то принаймні виправдано, що ми з європейського боку робимо те саме".

На переконання канцлерки ФРН, лише за допомогою переговорів можна прозондувати позиції одне одного. Політикиня переконана, що наразі нічого не змінює той факт, що всі країни Євросоюзу стають жертвами гібридних атак з боку Росії і що в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі досі немає суттєвого прогресу.

Що важливо розуміти, французький лідер Еммануель Макрон погодився з Меркель і нагадав про важливість створення спільної лінії офіційного Брюсселю щодо Росії.

"Саме питання відносин з Росією буде одним з головних на порядку денному саміту ЄС, що відбудеться наприкінці наступного тижня. Лідери Німеччини та Франції раніше нерідко проводили консультації перед важливими самітами ЄС, аби узгодити позиції", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дедалі більше світових лідерів дають задню у відносинах з командою очільника Кремля Володимира Путіна.

Так, нещодавно президент США Джо Байден назвав Путіна "крутим, розумним та гідним суперником", ігноруючи той факт, що раніше називав російського колегу "вбивцею".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?