Меркель зловила Путіна на слові в питанні України
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель зловила Путіна на слові в питанні України

Меркель зловила Путіна на слові в питанні України
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше публічно прокоментувала угоду з американським лідером Джо Байденом по "Північному потоку-2" і підтримці України. Запевняє, що вже поставила умови Росії і навіть "зловила на слові" главу Кремля Володимира Путіна, який пообіцяв їй не використовувати газ як зброю проти України.

Джерело: Spiegel

Меркель підкреслила, що головна мета угоди з США - знайти шляхи для компромісу по Північному потоку-2, який в різних країнах по-різному оцінюється. Вона також пояснила, що ця угода була укладена з урядом США, але не з Конгресом, за яким тепер останнє слово.

"Угода з урядом США не усуває всіх розбіжностей. Вони залишаються", - підкреслила Меркель.

Вона зазначила, що важливо для обох сторін, щоб Україна залишалася транзитною країною після запуску "Північного потоку-2" і не допустити використання Росією енергоресурсів як зброї.

"Німеччина, наприклад, взяла на себе зобов'язання докласти зусиль щодо продовження договору про транзит російського газу через Україну. Це хороший крок, який вимагав готовності компромісу з обох сторін. Якщо основні завдання будуть правильно визначені, буде угода хорошою і для України ", - додала Меркель.

Путін готовий виконувати умови за згодою Меркель і Беайдена

Як стверджує Меркель, угода з США по Північному потоку - 2 не є "подарунком" Путіну. Вона вважає, що вона не свідчить і про те, що для Берліна Росія важливіша, ніж Україна або Польща.

"Російська сторона вже ще раз заявила, що не має наміру використовувати енергоресурси як зброю. Це висловлювання, тут я ловлю на слові", - підкреслила вона.

Що кажуть в Кремлі про угоду США і Німеччини по Північному потоку-2

У Кремлі ж кажуть, що вже уважно вивчили текст угоди між США і Німеччиною. Прессекретар адміністрації Путіна Дмитро Пєсков відзначає, що в тексті є положення, з якими Росія не погодиться, хоча деякі й готова вітати.

Зокрема, у Путіна категорично не згодні з тим, що Росія займається шкідливої діяльністю як зазначено в тексті угоди.

"Ні в Україні, ні за її межами ніякої агресії Росії не було і немає. Ніякими шкідливими діями Росія не займалася", - знову виправдався Пєсков.

Посол РФ в США Анатолій Антонов також вважає, що домовленість США і Німеччини по Північному потоку-2 має ворожу тональність. Він також стверджує, що Москва нібито не використовує енергетичні ресурси для тиску.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?