Меркель звернулась до Путіна з терміновою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель звернулась до Путіна з терміновою вимогою

Меркель звернулась до Путіна з терміновою вимогою
Джерело:  online.ua

На тлі загострення ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні, сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Володимира Путіна вплинути на режим Лукашенка. Про це повідомив речник німецької лідерки Штафан Зайберт.

Джерело: Twitter речника Меркель

Більшість європейських політиків вважають, що Олександр Лукашенко використовує міграційну кризу як елемент політичного тиску. Меркель охарактеризувала ситуацію з використанням біженців як «нелюдське і неприйнятне» рішення. А також попросила Путіна вплинути на ситуацію.

У бундестазі озвучили пропозицію спрямовувати нелегалів до України

Сьогодні також стало відомо, що у німецькому бундестазі озвучили пропозицію спрямовувати нелегалів з Близького Сходу до України. Таку думку висловив експерт із закордонних справ Соціал-демократичної партії Нільс Шмід.

Шмід зазначив, що біженцям треба надати "контрольований шлях" до ЄС, але з метою реалізації такого задуму потрібна участь третьої країни.

"Є плани поговорити про це із сусідніми країнами, такими як Україна", – сказав він.

Водночас політик не схвалює дії польських прикордонників, і заявив, що країна не дотримується норм міжнародного права щодо захисту біженців.

Нагадаємо, вчора, 8 листопада мережу сколихнула низка відео з білорусько-польського кордону. На кадрах зафіксовано, як велика колона людей прямує до кордону ЄС.

Зі свого боку польські Сили територіальної оборони оголосили про бойову готовність, а глава держави Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Як на міграційну кризу реагують у Білорусі

У Держприкордонкомітеті Білорусі заявляють, що мігранти «покинули свої країни, оскільки їхні життя перебували в небезпеці», і з їхнього боку не було агресивних дій, а польські силовики безпідставно «задіяли авіацію для психологічного тиску».

Також днями кризу прокоментував Олександр Лукашенко, він каже, що в Польщі розгортають цілі корпуси біля кордонів Білорусі.

Так у Польщі, де не розгорни, ясно, що це ж не проти Німеччини розгортаються ці війська. Притому іноземних держав, насамперед США. Ми бачимо, як Литва намагається показати свою відданість НАТО та США", — заявив білоруський лідер.

Нагадаємо, 8 листопада нелегальні мігранти розбили табір на польсько-білоруському кордоні. Організоване переміщення білоруськими силовиками біженців до європейських кордонів пов'язують із санкціями проти білоруського диктатора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?