Мешканці чотирьох областей залишилися без світла. Укренерго назвала причину
Категорія
Україна
Дата публікації

Мешканці чотирьох областей залишилися без світла. Укренерго назвала причину

укренерго
Джерело:  Укренерго

Станом на ранок 28 грудня через негоду знеструмлено 52 населені пункти. З них залишаються знеструмленими більше доби 2 н.п. - в Харківській області, 13 н.п. - в Донецькій області. 

Через негоду без світла 50 населених пунктів у 4 областях

Зазначається, що за добу додались знеструмлення в Дніпропетровській - 2 н.п., в Сумській - 3 н.п., в Донецькій області - 32 н.п.

При цьому через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 460 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Харківській та Херсонській областях. В місті Херсон заживили понад 90 тисяч споживачів, які були знеструмлені через обстріли. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових, - йдеться у повідомленні.

У держкомпанії додали, що у середу,  27 грудня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 0,6% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів, запевнили в "Укренерго".

У четвер вдень, 27 грудня, в енергосистемі був профіцит. Причина - сонячна погода сприяла роботі сонячних електростанцій на максимальній потужності.

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, були застосовані наступні заходи: 

  • у відповідь на запит "Укренерго", польський оператор енергосистеми PSE, в 3 денні години надав аварійну допомогу, прийнявши надлишки української електроенергії загальним обсягом 600 МВт-год.

  • протягом майже 2 годин обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ

Експорт електроенергії у четвер відсутній. А імпорт здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі Румунії та Молдови. Загальний обсяг 14 678 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1155 МВт.

З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?