Meta Цукерберга звільнила найбільше працівників за всю історію компанії
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta Цукерберга звільнила найбільше працівників за всю історію компанії

Meta Цукерберга звільнила найбільше працівників за всю історію компанії
Джерело:  online.ua

Генеральний директор компанії Марк Цукерберг повідомив, що Meta Platforms Inc. звільнить понад 11 000 співробітників, це приблизно 13% штату компанії. Це перші масові звільнення в історії компанії. 

Джерело: Марк Цукерберг

Цукерберг звільнив з Meta 11 тис людей

Сьогодні я ділюся деякими з найважчих змін, які ми зробили в історії Meta. Я вирішив скоротити нашу команду приблизно на 13% і звільнити понад 11 000 наших талановитих співробітників. Ми також робимо низку додаткових кроків, щоб стати економнішою та ефективнішою компанією, скорочуючи дискреційні витрати та продовживши призупинення найму до першого кварталу, - написав Цукерберг.

Він зазначив, що співробітники незабаром отримають електронний лист про звільнення.

Meta платитиме працівникам 16 тижнів базової зарплати плюс два додаткових тижні за кожен рік роботи. Також звільненим співробітникам та їх сім'ям покриють медичне страхування на пів року. За межами США підтримка звільнених співробітників буде аналогічною з урахуванням місцевого трудового законодавства.

Компанія також заморозить набір нових працівників до першого кварталу 2023 року.

Цукерберг також пообіцяв допомогти тим, кого скоротили, знайти нову роботу.

Наприкінці вересня у штаті Meta було понад 87 000 співробітників. У 2022 році акції Meta впали більш ніж на 70%. Заплановане звільнення стане першим масштабним скороченням штату за всю 18-річну історію компанії.

Meta Platforms, Inc. (до 28 жовтня 2021 року — Facebook, Inc.) є однією із Великої п'ятірки технологічних компаній разом із Microsoft, Amazon, Apple і Google. Компанія володіє соціальними мережами Facebook, включаючи Facebook Messenger, Facebook Watch та Facebook Portal, Instagram, WhatsApp, Oculus VR, Giphy та Mapillary.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?