Meta заблокувала доступ до Threads користувачам з ЄС
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta заблокувала доступ до Threads користувачам з ЄС

Meta заблокувала доступ до Threads користувачам з ЄС
Джерело:  online.ua

Після того, як кілька користувачів із ЄС поскаржилися на те, що не можуть отримати доступ до програми Threads Instagram через VPN, Meta підтвердила, що блокує їх навмисно.

Джерело: TechCrunch

Threads заблокувала доступ користувачам з ЄС

Минулого тижня компанія запустила Threads, але, враховуючи проблеми конфіденційності навколо програми, вона недоступна в ЄС.

У заяві компанії йдеться, що вона вжила додаткових заходів, щоб заборонити користувачам доступ до нової соціальної мережі.

Threads наразі недоступні в більшості країн Європи, і ми вжили додаткових заходів, щоб запобігти доступу людей, які там знаходяться. Європа продовжує залишатися неймовірно важливим ринком для Meta, і ми сподіваємося зробити Threads доступними тут у майбутньому, — йдеться в заяві,

Раніше сьогодні кілька користувачів із ЄС почали публікувати в Twitter знімки екрана, які вказують на те, що вони не змогли отримати доступ до програми Threads навіть після використання VPN.

Чому Threads недоступний для користувачів ЄС

Додаток Threads ретельно відстежує користувачів згідно з політикою конфіденційності Meta та переліком додатка для iOS, де вказується, що додаток може збирати низку особистих даних, у тому числі дуже конфіденційну інформацію, як-от дані про стан здоров’я та фінанси, точне місцезнаходження, історію веб-перегляду, контакти та історію пошуку.

Такий підхід створює правові та нормативні проблеми для Meta в ЄС.

Згідно із законодавством ЄС про захист даних, Meta повинна мати чинну правову основу для законної обробки таких персональних даних для таргетингу реклами.

Закон ЄС про цифрові ринки також встановлює обмеження на те, як відповідні тех-гіганти  можуть об’єднувати дані для реклами.

Незважаючи на те, що додаток не був офіційно запущений у більшості країн Європи, продукт Meta мав гарний старт, оскільки лише за кілька днів мав більше 100 мільйонів реєстрацій.

Однак, згідно з аналітичною компанією Sensor Tower, поточного тижня кількість активних користувачів зменшилася на 20% порівняно з 8 липня, і час, витрачений на додаток, також зменшився.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?