Ми не можемо так жити. Торгпред України звернувся з пропозицією до Польщі на тлі скандалу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не можемо так жити. Торгпред України звернувся з пропозицією до Польщі на тлі скандалу

Ми не можемо так жити. Торгпред України звернувся з пропозицією до Польщі на тлі скандалу
Джерело:  online.ua

На переконання українського торгового представника, заступника міністра економіки Тараса Качки, Україна та Польща як дві сільськогосподарські країни повинні домовлятися так, щоб враховувати інтереси фермерів обох країни.

Джерело:  Onet

Торгпред України Качка публічно звернувся до Варшави

Як вважає Тарас Качка, Київ та Варшава мають бути обережними, щоб показати один одному, що вони не є загрозою одне для одного, заспокоїти ринки і зняти обмеження.

Він також звернув увагу на те, що в України та в Польщі є багато тем і планів у сільському господарстві, як розвиватися разом.

Україна і Польща – дві сільськогосподарські країни, і ми не можемо жити так, ніби між нами стоїть китайська стіна, – наголосив торгпред.

За словами Тараса Качки, станом на сьогодні усі заяви з боку офіційного Києва про якісь заборони щодо польської продукції – "це про випадок, який, я сподіваюся, ніколи не станеться".

Польські яблука і капуста повинні продаватися на українському ринку доти, доки вони не завдають шкоди. Так само як українські товари не завдають шкоди польському ринку, – додав торгпред.

Торгпред України запропонував варіант вирішення конфлікту з Польщею

На переконання Тараса Качки, формула угоди між офіційними Києвом та Варшавою виглядає вкрай просто: уряд України має думати про польських фермерів, а уряд Польщі повинен думати про українських фермерів.

Він нагадав про те, що з 2014 року імпорт польських сирів на український ринок збільшується на 100% щороку.

Збільшення імпорту не є шкідливим. 43 відсотки імпорту сирів в Україну припадає на Польщу. Інтереси польських фермерів цікавлять мене так само як і українських. Але ми хочемо, щоб наші колеги почули про наші інтереси, – підкреслив Тарас Качка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?