Microsoft повернула функцію Hot Reload після численних скарг
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft повернула функцію Hot Reload після численних скарг

Microsoft повернула функцію Hot Reload після численних скарг
Джерело:  online.ua

Представники компанії Microsoft заявили, що після численних скарг з боку користувачів функції Hot Reload, незадоволених її скасуванням, змінять рішення. Компанія пообіцяла знову перейти до принципу співтовариства відкритого Програмного Забезпечення і не ставити фінансові інтереси і інтереси корпорації вище зручності клієнтів.

Джерело: The Verge

У компанії зізнаються, що їх аналітики суттєво недооцінили кількість розробників, які використовують Hot Reload в своїх середовищах в різних сценаріях для підвищення продуктивності внутрішнього циклу розробки ПЗ. Надалі Microsoft пообіцяла створювати відкриту і динамічну екосистему для платформи .NET.

Hot Reload збирались залишити лише у комерційній версії

Кілька днів тому, 20 жовтня, Microsoft видалила раніше відкритий код функції Hot Reload зі складу відкритої кодової бази платформи .NET 6 і відкритої утиліти dotnet watch в GitHub. Компанія зробила це заради вставки Hot Reload тільки в комерційну версію нового редактора Visual Studio 2022 і отримання переваги над відкритою версією Visual Studio Code.

За допомогою використання функції Hot Reload, розробники можуть отримувати миттєвий зворотній зв'язок під час створення чергового проєкту, а також вносити зміни в код, щоб відразу побачити результати. Впровадивши функцію в .NET і Visual Studio, Microsoft збирається конкурувати з можливостями мови програмування Dart і інструментарієм Flutter від Google.

Обурення учасників спільноти відкритого ПЗ рішенням Microsoft 

Дії Microsoft викликали обурення багатьох незалежних розробників і учасників співтовариства відкритого ПЗ. Їм стало незрозуміло, чи є платформа .NET, на думку Microsoft, відкритим проєктом або компанія просто знущається над іншими розробниками і продовжить так робити далі з іншими своїми відкритими розробками.

Спільнота вирахувала, що поточним відкликанням коду Microsoft фактично обмежила використання функції Hot Reload, оскільки вона буде доступна тільки на ОС Windows, на якій буде працювати Visual Studio 2022 і закрита для розробників на macOS і Linux.

Ситуацію розкритикували не тільки в зовнішньому середовищі, немало критики нововведень фіксують і всередині компанії. Однак, за попередньою інформацією, розробникам Microsoft порадили не особливо афішувати власний протест.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?