Microsoft випустить операційну систему для слабких ноутбуків
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft випустить операційну систему для слабких ноутбуків

Microsoft випустить операційну систему для слабких ноутбуків
Джерело:  online.ua

Microsoft працює над недорогим ноутбуком із новою версією Windows 11, яка допоможе забезпечити надійну роботу ПК на ноутбуках початкового рівня. Компанія готується до випуску пристрою, орієнтованого на молодших школярів, намагаючись скласти конкуренцію Chromebook. Цей пристрій під кодовою назвою Tenjin – це лише початок зусиль Microsoft щодо конкуренції у цій сфері.

Джерело:  XDA-Developers

Бренд Microsoft Surface зазвичай орієнтований на преміальний рівень, але компанія намагається розширити свою аудиторію за рахунок доступних пристроїв, таких як Surface Go 3 і Surface Laptop Go.

Tenjin – пристрій з мінімальним набором функцій для школярів. Згідно зі звітом, ноутбук буде оснащений процесором Intel Celeron N4120, 8 ГБ оперативної пам'яті та 11,6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1366 x 768. Для портів у нього буде один USB Type-A, один USB. Type-C, роз'єм для навушників та порт для зарядного пристрою циліндричного типу.

Windows 11 SE буде спеціально розроблена для недорогих пристроїв

Ще одна важлива інформація цього звіту пов'язана з операційною системою. Судячи з усього, Tenjin запускатиме спеціалізовану версію Windows 11, яку називають Windows 11 SE. Ця версія буде спеціально розроблена для таких недорогих пристроїв і може стати відповіддю Microsoft на Chrome OS. Оскільки Windows 11 значно збільшує системні вимоги для більшості ПК, спеціалізована версія може стати відповіддю на забезпечення надійної роботи ПК на ноутбуках початкового рівня, таких як цей.

Що стосується остаточної назви недорогого ноутбука Microsoft, то у звіті компанії передбачається, що він може бути названий за назвою самої ОС з такою назвою, як Surface Laptop SE, хоча це, схоже, поки що не можна стверджувати однозначно.

Згідно з джерелами Зака Боудена з Windows Central, який і розповів журналістам про плани створити low-cost пристрій, він в основному вже доопрацьований, і його планується анонсувати до кінця року. Звісно, плани можуть змінитися. Інформація про ціни не була надана, але ціна левової частки дешевих Chromebook знаходиться в діапазоні від 200 до 400 доларів, тому новий ноутбук навряд чи коштуватиме дорожче. Оскільки Surface Go 3 вже коштує 399 доларів, Microsoft, ймовірно, хоче, щоб цей недорогий ноутбук був ще дешевшим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?