Мігранти раптово почали відступати від кордону Польщі – що там відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Мігранти раптово почали відступати від кордону Польщі – що там відбувається

Мігранти раптово почали відступати від кордону Польщі – що там відбувається
Джерело:  online.ua

Мігранти вирушили у супроводі білоруських службовців у невідомому напрямку, сотні людей покидають КПП "Брузги-Кузьниця" на кордоні з Польщею після кількох днів, проведених там в палатках. Про передислокацію біженців повідомили у Прикордонній службі Польщі.

Джерело: Twitter  Прикордонної служби Польщі

"Іноземці, які перебувають з білоруського боку біля КПП "Брузги", збирають речі і залишають табір. Вони вирушають у невідоме місце у супроводі білоруських служб", - йдеться у повідомленні.

В МВС Польщі кажуть, що за даними їхніх джерел, Олександр Лукашенко наказав білоруським службам організувати автобуси для перевезення біженців з табору. Отримання такої інформації підтвердив глава відомства Мацей Васік. При собі деякі з мігрантів мали колоди, з допомогою яких збиралися проламувати кордон, повідомляє речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська.

За даними білоруського медіа "БЕЛТА", мігрантів розміщують в опалюваних приміщення, також на кордоні облаштували додатковий склад, де сьогодні вночі змогли переночувати близько тисячі з них.

Мігранти кидали в польських правоохоронців каміння

Позавчора велика група мігрантів, яка до цього часу залишалась в таборі у лісі, перебралась на дорогу до пункту пропуску Брузги-Кузьниця. Ситуація загострилась, коли деякі з них почали застосувати проти польських правоохоронців каміння та гілки, жбурляючи через кордон. Зі свого боку, польські прикордонники застосували проти біженців сьозогінний газ і водомети.

Також відомо, що 13 листопада на польсько-білоруському кордоні за поки нез’ясованих обставин загинув польський військовий.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель днями зробив заяву, що біженці мають отримати гуманітарну допомогу та повернутися до країн походження.

«Дорога до Євросоюзу не пролягає через Білорусь. Наші делегації по всьому світу, особливо у найбільш уразливих країнах, поширюють цю інформацію, щоб запобігти обману людей та перетворенню їх на своєрідний інструмент, на зброю для досягнення політичних цілей.», - розповів високий представник ЄС.

Читайте також:

  • Влада Польщі розглядає можливість закриття нових прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю

  • Російські десантники загинули під час висадки у Білорусі

  • РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

  • Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?