Мільярдер Річард Бренсон летить в космос на ракеті Unity 22 — пряма трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Мільярдер Річард Бренсон летить в космос на ракеті Unity 22 — пряма трансляція

Мільярдер Річард Бренсон летить в космос на ракеті Unity 22 — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

11 липня мільярдер Річард Бренсон відправляється в космос на ракеті SpaceShip Unity 22. Його компанія Virgin Galactic вперше покаже видовищну космічну подорож в прямому ефірі.

Джерело: Youtube-канал Virgin Galactic

Виліт екіпажу космічної місії відбудеться з космопорту Spaceport America. Точний час запуску Unity 22 не вказується. Трансляція місії в прямому ефірі мала розпочатися о 16:00 за київським часом, але в останній момент її перенесли на 1,5 години через погодні умови. Перший випробувальний суборбітальний політ корабля Unity з Бренсоном заплановано о 17:30 за київським часом.

70-річний Бренсон буде одним з членів екіпажу першого тестового пілотованого польоту його компанії Virgin Galactiс. Він вирішив на собі перевірити організацію польоту для майбутніх космічних туристів. Він рішуче налаштований обійти мільярдера, засновника Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса в космічній гонці і зробити космічний туризм реальним для кожного бажаючого.

Бренсон летить в космос - що відомо про космічну місію

Разом з Бренсоном в космос на ракеті SpaceShip Unity 22 відправляються два пілоти, головний астронавт-інструктор Virgin Бет Мозес, головний інженер з експлуатації Колін Беннет і Сіріша Бандла, віце-президентка з урядових зв'язків і дослідницьким операціям.

Річард Бренсон з командою Virgin Galactiс летить в космос (фото - instagram.com/richardbranson)

За планом, космічний корабель з екіпажем на борту буде стартувати з носія на висоті 16 кілометрів і проведе в польоті близько 2 годин. За цей час екіпаж корабля оцінить навколишнє середовище в кабіні ракетоплана, комфорт сидінь, невагомість і види Землі, які в майбутньому можна буде запропонувати космічним туристам.

Як відомо, Бренсон планує з 2022 року запустити регулярні космічні тури для заможних мандрівників на кордон космосу. Квитки на корабель вже забронювали 600 людей за ціною 200-250 тисяч доларів. Мільярдер розраховує, що його компанія Virgin Galactiс зможе виконувати рейси в космос щотижня.

Безос не визнає політ Бренсона космічним

Мільярдер Джефф Безос, який відправляється в космос 20 липня, відмовився визнавати "літак" Бренсона космічним кораблем. Він також вважає, що політ конкурента в космос "не космічний", оскільки пройде нижче лінії Кармана - загальновизнаної висоти в 100 км, з якої починається космос.

"Річард Бренсон, бажаю тобі і всій команді завтра успішного і безпечного польоту. Удачі!", - при цьому побажав Безос конкуренту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?