Мінекономіки розкрило одну з тем візиту Зеленського до США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки розкрило одну з тем візиту Зеленського до США

Мінекономіки розкрило одну з тем візиту Зеленського до США
Джерело:  online.ua

У Міністерстві економіки звернули увагу на зацікавленість української сторони у вільній торгівлі зі Сполученими Штатами та розраховують на початок переговорів з цього приводу вже незабаром.

Джерело: Цензор.НЕТ

За словами міністра, віцепрем’єр-міністра Олексія Любченка, він сподівається на початок відповідного діалогу вже під час офіційного візиту в США президента Володимира Зеленського.

“В ході візиту президента в США ми хочемо досягти домовленостей і почати переговори про вільну торгівлю зі США”, - наголосив він.

Зазначається, що українська сторона вже провела роботу з розширення зони вільної торгівлі з Канадою.
Раніше також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначав, що Київ стоїть буквально в одному кроці від ухвалення відповідних домовленостей з Туреччиною.

“Сподіваюся, цього року завершимо переговори про розширення ЗВТ на сферу послуг і взаємний захист інвестицій”, - резюмував Любченко.

Він нагадав, що безпосередньо канадська сторона вкрай зацікавлена, оскільки володіє надзвичайно великим інвестиційним капіталом, який сконцентрований у приватних пенсійних фондах.

Водночас у поглибленні співпраці з США зацікавлене також Міністерство енергетики, голова якого Герман Галущенко звернув увагу на можливість більш інтенсивного “енергетичного діалогу”. Можливістю для такого кроку він також згадав візит української делегації у Вашингтон на чолі з президентом Зеленським.

“Під час візиту до Сполучених Штатів для нас важливо обговорити перспективи поглиблення стратегічного енергетичного діалогу. Це питання тісно пов'язане з кліматичними змінами і стосується завдань, які ми ставимо перед собою за декарбонізації через трансформацію енергетичної галузі і енергетичній безпеці”, - уточнив міністр.

Він додав, що українська сторона наразі прагне долучитися до різноманітних ініціатив зі скорочення кількості шкідливих викидів до атмосфери планети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?