Міненерго доповіло про пошкоджені повітряні лінії та обладнання енергопідстанцій у трьох областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Міненерго доповіло про пошкоджені повітряні лінії та обладнання енергопідстанцій у трьох областях

Міністерство енергетики України
енергетика

Станом на 30 грудня ворожим обстрілом були пошкоджені повітряні лінії та обладнання підстанцій у Київській, Дніпропетровській, Херсонській областях. 

Унаслідок обстрілів пошкоджені повітряні лінії та обладнання енергопідстанцій у трьох областях

Зазначається, що на одній з повітряних ліній 330 кВ на Київщині після ворожого обстрілу було виявлено обірвані та пошкоджені проводи. Лінію вивели в аварійний ремонт.

На Дніпропетровщині через ворожий обстріл відключалась повітряна лінія 150 кВ, що приєднана до ТЕС, а також підстанція 150 кВ.

У Херсоні відключилась повітряна лінія 35 кВ. Внаслідок цього були порушення у роботі ТЕЦ. Також на Херсонщині внаслідок обстрілу було пошкоджено обладнання підстанції 150 кВ.

Водночас через помилкові дії персоналу на підстанції 330 кВ у Дніпропетровській області відключилося обладнання. При цьому знеструмилась інша підстанція 150 кВ, до якої підключена місцева промисловість, а також відключилась СЕС. Невдовзі всіх споживачів, а також СЕС підключили.

У Донецькій області сталося знеструмлення повітряної лінії 110 кВ, що призвело до відключення трьох підстанцій 110 кВ, до яких приєднані побутові споживачі. Усіх споживачів уже заживлено.

Як додали в Міненерго, дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Енергосистема збалансована. У резерві є 2 блоки ТЕС та потужності ГАЕС. Графіки відключень електроенергії не застосовуються.

В аварійний ремонт протягом доби виходили два блоки ТЕС. Один з них уже повернуто до роботи. Тривають і планові ремонти, необхідні для посилення стійкості роботи обладнання.

Імпорт електроенергії запланований в обсязі 13 859 МВт-год. Експорту не передбачається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?