Мінфін анонсував попередні дати для нового траншу від ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін анонсував попередні дати для нового траншу від ЄС

Мінфін анонсував попередні дати для нового траншу від ЄС
Джерело:  online.ua

У Міністерстві фінансів напередодні провели переговори з керівництвом Єврокомісії, за підсумками яких було допущено надання українській стороні траншу вже восени 2021 року.

Джерело: Мінфін

За оприлюдненими даними, телефонний контакт безпосередньо провели міністр Сергій Марченко та віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровкіс. Останній звернув увагу на суттєвий прогрес українського уряду в проведенні реформ.

Сторони під час обговорення фінансової співпраці відзначили, що продовження контакту з приводу другої частини траншу відбудеться у вересні - сума домовленостей сягає 600 мільйонів євро.

“Сторони домовились продовжити конструктивний діалог щодо отримання Україною 2-го траншу від ЄС у вересні 2021 року. Також Міністр фінансів запросив Віце-президента Єврокомісії на особисту зустріч в Україні 23-24 серпня”, - говориться у заяві Мінфіну.

Своєю чергою Марченко подякував європейському партнеру за підтримку та довготривалу співпрацю.

“Ви є одним із найвпливовіших друзів нашої країни. Дякуємо за те, що включаєте Україну до адженди Європейського Союзу і допомагаєте у втіленні всіх необхідних реформ. Вчора Президент України Володимир Зеленський мав конструктивну розмову з Директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. І ми сподіваємось на продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом вже найближчим часом”, - резюмував міністр.

Україна і транші

Водночас тривають переговори з МВФ щодо продовження програми співпраці, яка передбачає надання Києву подальших траншів. Зокрема, напередодні переговори відбулися на найвищому рівні - між президентом Володимиром Зеленським і директоркою-розпорядницею Крісталіною Георгієвою.

На Банковій повідомили, що темою переговорів були реформи України та ті структурні маяки, виконання яких вимагає МВФ для виділення нового траншу. Георгієва зазначила економічний прогрес України за програмою співпраці з МВФ, але нагадала, що ще не всі вимоги Фонду виконали.

За підсумками переговорів Георгієва повідомила, що місія МВФ приїде в Україну у вересні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?