Мінфін заявив про "світло в кінці тунелю" у переговорах з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін заявив про "світло в кінці тунелю" у переговорах з МВФ

Мінфін заявив про "світло в кінці тунелю" у переговорах з МВФ
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства фінансів Сергій Марченко констатував значний прогрес у переговорах українського уряду з Міжнародним валютним фондом щодо продовження співпраці за узгодженою програмою.

Джерело: “Подробиці тижня”

За його словами, офіційний Київ наблизився до порозуміння з представниками фінансової структури.

“Ми дивимось оптимістично у напрямку перемовин, ми бачимо певний прогрес. Останнім часом він досить-таки успішний, і останній дзвінок, який був у прем'єр-міністра, він свідчить про те, що ми наближаємося до порозуміння по деяких питаннях, які ще буквально місяць тому, два місяці тому було складно реалізовувати. Зараз ми бачимо світло в кінці тунелю. Ми йдемо по цьому сценарію, він для нас основний”, - пояснив міністр під час виступу на телебаченні.

Він стверджує, що МВФ вимагає від України нового виконання зобов’язань, які уряду вже виконав раніше. Вони були з різних причин скасовані в минулому.

“Основні ключові перепони в співпраці – це не нові зобов'язання, а зобов'язання попередніх періодів, які ми маємо відновити”, - підбив підсумки Марченко.

Стан співпраці України з МВФ

Український уряд у минулому узгодив з фондом нову програму співпраці, за якою вже отримав один транш у 2,1 мільярда євро. План передбачав тривалість у 18 місяців - за цей період Київ має отримати 5 мільярдів.

Сума, яка залишилася після першого траншу, мала б бути поділена на чотири частини, однак українська сторона досі не отримала нічого, окрім першого згаданого траншу.

З минулого літа тривають переговори України та МВФ, а місія установить працювала з перервами упродовж багатьох тижнів. Одночасно з цим на різних рівнях влади лунали заяви про отримані вимоги та оцінки щодо термінів нових траншів.

Роботу місії МВФ у Києві ускладнював карантин, який періодично посилювали в Україні, а січневий локдаун став вимушеною паузою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?