Міністр оборони Німеччини Пісторіус прибув до Києва — відома мета
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Німеччини Пісторіус прибув до Києва — відома мета

Борис Пісторіус

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус прибув із неоголошеним візитом до Києва вранці 21 листопада.

Що відомо про візит Пісторіуса до Києва

У програмі візиту − зустрічі з очільником Міноборони України Рустемом Умєровим і президентом Володимиром Зеленським, покладання вінків на майдані Незалежності, де десять років тому розпочалися проєвропейські протести, а також відвідування українського військового навчального центру.

У міністерстві оборони Німеччини метою поїздки назвали підтвердження підтримки України з боку Німеччини.

Основними темами зустрічей стануть навчання українських солдатів і військова допомога Києву.

Це вже другий візит Пісторіуса до Києва з моменту вступу на посаду міністра оборони в січні. Минулого разу він був в Україні в лютому.

Німеччина подвоїть допомогу Україні

Правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца досягла принципової домовленості про подвоєння військової допомоги Україні наступного року до 8 млрд євро.

Джерело видання повідомило, що в разі схвалення парламентом, де партії Шольца належить більшість, це збільшення дасть змогу довести витрати Німеччини на оборону до 2,1% від ВВП, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами ООН.

За словами джерела, законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії "зелених" домовилися про збільшення видатків під час переговорів щодо проєкту федерального бюджету на 2024 рік перед офіційним засіданням бюджетного комітету Бундестагу – нижньої палати парламенту – у четвер, 16 листопада.

11 листопада видання Bild повідомило, що Німеччина подвоїть військову допомогу Україні на 2024 рік. Замість чотирьох мільярдів євро тепер буде виділено вісім мільярдів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?