Міністр оборони США їде в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр оборони США їде в Україну

Міністр оборони США їде в Україну
Джерело:  online.ua

Наступного тижня очільник Пентагону Ллойд Остін відвідає Україну, Грузію та Румунію. Цей візит стане частиною більш широких планів щодо проведення зустрічі з міністрами оборони країн-членів НАТО, розповіли в Міністерстві оборони США. Більш офіційну заяву з цього приводу анонсували вже на найближчі декілька днів.

Джерело: U.S. Department of Defense

“Міністр і його команда будуть готуватися до поїздки в Європу на наступному тижні. Зупинки будуть включати Грузію, Україну і Румунію, і вони завершать цей важливий візит з союзниками і партнерами в Брюсселі для зустрічі міністрів оборони НАТО”, - йдеться на сайті відомства.

Зазначимо, засідання міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі заплановано на 21-22 жовтня. В Пентагоні зазначили, що міністерство оборони постійно шукає можливості для інтеграції з союзниками і партнерами, щоб підвищити ефективність і створити середовище для обміну інформацією. Також висловили сподівання на подальше зміцнення зв'язків між цими країнами.

В Україну прибула ще одна партія безпекової допомоги

Нагадаємо, декілька днів тому в український аеропорт “Бориспіль” прибула одна з партій безпекової допомоги для України від США. За даними українського Міністерства оборони, ця поставка слало можливою завдяки низці домовленостей, яких вдалося досягти під час останнього візиту президента Володимира Зеленського в США.

"Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула сьогодні", - зазначили українському Міноборони.

Посол України в США Оксана Макарова прокоментувала останній візит Зеленського

Аналізуючи останній візит Зеленського в Штати, посол України в США Оксана Маркарова зазначила, що досягнені там домовленості мають перспективу на найближчі 5 років. В рамках візиту, між Україною і США підписано три важливих документи: угоду про стратегічні основи оборонного партнерства (фактично, це план співпраці з США на п'ять років), угоду про оборонно-технічне співробітництво і космічну угоду.

“Це – підвищення нашої оборонної спроможності. І це також крок вперед у нашому просуванні в напрямку НАТО, бо ці угоди допомагають нам робити реформи, які приведуть нас до Альянсу”, - зазначила посол в США Макарова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?