Пентагон заявив про високу ймовірність початку війни з ядерною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон заявив про високу ймовірність початку війни з ядерною зброєю

Пентагон заявив про високу ймовірність початку війни з ядерною зброєю
Джерело:  online.ua

У військовому керівництві США, яке нещодавно було оприлюднено Пентагоном, вказано, що в даний час світ стикається з більш високою ймовірністю конфліктів із застосуванням ядерної зброї. Винуватці - Росія і Китай.

Джерело: The Drive

В оприлюдненій доповіді Пентагону підкреслюється, що за останні 10 років потенційні противники США не зменшили роль ядерної зброї в своїй стратегії нацбезпеки, а Росія і Китай тільки збільшували свій ядерний потенціал. У Пентагоні стверджують, що боєголовок у РФ і Китаю також стало більше, і в будь-який момент Москва або Пекін можуть почати їх застосовувати.

"Крім модернізації "успадкованих" радянських ядерних систем, Росія розробляє і використовує нові ядерні боєголовки і пускові установки. ВФ також розробляє три нові системи ядерної зброї міжконтинентальної дальності; гіперзвуковий апарат; ядерну крилату ракету наземного базування з ядерною установкою, та автономну підводну торпеду з ядерною установкою і ядерним двигуном ", - йдеться в доповіді Пентагону.

Там же зазначається, що Китай тим часом розробив нову мобільну стратегічну міжконтинентальну балістичну ракету і найсучасніший підводний човен з балістичними ракетами, Північна Корея різко збільшила свої ракетні льотні випробування, включаючи випробування ракет міжконтинентальної дальності, здатних досягти території США. Розробка Іраном все більш далеких балістичних ракет, йдеться в доповіді, а також його агресивна стратегія і дії по дестабілізації сусідніх урядів піднімають питання про його довгострокову прихильність відмові від ядерної зброї.

Китай будує понад сто нових ракетних шахт для ядерної зброї

Як відомо, кілька днів тому супутники США зафіксували будівництво близько 120 шахт для міжконтинентальних балістичних ракет в пустелі на північному заході Китаю в районі міста Юмень. Військові експерти вважають, що ці шахти призначені для китайських МБР DF-41, здатних нести кілька боєголовок з дальністю ураження майже 15 тисяч кілометрів, а цього цілком достатньо для нанесення ядерних ударів по континентальній частині США.

Пентагон у відповідь оголосив про плани масштабної модернізації ядерної зброї США протягом наступних двох десятиліть, включаючи нову крилату ракету повітряного базування і щонайменше два нових типи боєголовок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?