Мінкульт пригрозило Red Bull UA після дрифту біля Софії й вказало на Ватикан
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінкульт пригрозило Red Bull UA після дрифту біля Софії й вказало на Ватикан

Мінкульт пригрозило Red Bull UA  після дрифту біля Софії й вказало на Ватикан
Джерело:  online.ua

10 серпня очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що обурений зйомками екстремального водіння біля Софії Київської в центрі української столиці. Ба більше, він вимагає негайно розпочати розслідування, щоб з'ясувати, як вони стали можливими. 

ДжерелоTelegram Ткаченка

Ткаченко вимагає штрафу за дрифт біля Софії Київської

"Багато хто вже бачив відео екстремального водіння на Софійській площі навкруги пам’ятника Богдану Хмельницькому. Я навіть не намагаюся уявити, щоб хтось в світі дозволив собі влаштовувати такий дріфт у підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО.І тут навіть справа не в засміченій бруківці, яку добре, що вже відмивають. А в, по-перше, жахливому, неналежному ставленні до нашої культури. По-друге – відношенні до безпеки людей довкола. І, по-третє – до законодавства України, адже дозволів на це не давало ані наше міністерство, ані заповідник "Софія Київська". Уявіть себе таке, наприклад, у Ватикані – на площі Святого Петра. Або перед собором Нотр-Дам де Парі. Впевнений, усі учасники перегонів, як і організатори рекламних зйомок, були б або покарані, або б заплатили штрафи", - наголосив очільник Мінкульт.

Окрім того, наголошується, що Олександр Ткаченко звернувся до Нацполіції та КМДА із проханням про ретельне розслідування. За словами міністра, його команда також з’ясовує, "як це взагалі стало можливим".

Як стверджує глава відомства, цей інцидент є приводом, щоб його міністерство "мало важелі накладати штрафи або заборону, якщо таке буде відбуватись біля історичних пам’яток".

Як уже згадувалося раніше, 10 серпня вранці невідомі нібито без дозволу міської влади дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони на Софійській площі та знімали це на відео. Керівництво КМДА закликало столичну поліцію розслідувати інцидент.

Пізніше стало відомо, що це компанія Red Bull UA знімала дрифтинг, а в машинах перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?