Мінкульт раптово виключив Філіпа Кіркорова з чорного списку
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Мінкульт раптово виключив Філіпа Кіркорова з чорного списку

Мінкульт раптово виключив Філіпа Кіркорова з чорного списку
Джерело:  online.ua

27 червня Мінкульт прибрав їм'я російського артиста Філіпа Кіркорова з чорного списку осіб, що представляють загрозу нацбезпеці України. Це була вимога СБУ.

Джерело: пресслужба МКІП

У повідомленні міністерства йдеться, що рішення про виключення Кіркорова було прийнято на підставі відповідного листа СБУ. Спецслужба попросила відкликати свій попередній лист про включення росіянина в чорний список.

У Мінкульті наголосили, що в питанні включення або виключення людей з чорного списку відомство виконує тільки адміністративну технічну дію щодо публікації відповідної інформації, а рішення приймають компетентні органи, в випадку з Кіркоровим - СБУ.

Також наголошується, що в СБУ не пояснили своє рішення ні з приводу внесення Кіркорова в чорний список, ні з приводу його виключення.

Кіркорова включили в чорний список на тиждень

Кіркоров був внесений до чорного списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, 22 червня на підставі листа СБУ від 11 числа. Тоді в Мінкульті анонсували, що тепер в Україні заборонено транслювати передачі або фільми з його участю, а Кіркорову заборонили в'їзд в Україну.

В СБУ тоді пояснили, що рекомендували внести Кіркорова в список через неодноразові пропагандистські концерти і заяви, в яких він висловлювався на підтримку окупації Криму Росією і наполягав, що півострів - "російський".

Сам Кіркоров називав включення в чорний список "дурістю", яка тільки робить його популярнішим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?