В Міноборони дали тривожний прогноз через стягування військ РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони дали тривожний прогноз через стягування військ РФ

В Міноборони дали тривожний прогноз через стягування військ РФ
Джерело:  online.ua

Хоча Росія постійно дислокує поблизу українського кордону 90-тисячну армію, цієї зими тривожні новини про можливу ескалацію можуть з’являтися все частіше. Про збільшення кількості військ та прогноз з цього приводу української розвідки заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Джерело: Україна 24

"Нам слід очікувати у грудні і січні більше новин, ніж зараз. Розвідка говорить, що саме у цей період планується збільшення контингенту", - розповіла Маляр.

Представниця оборонного відомства зазначила, що наразі постійні переміщення російських військових і помітне збільшення їх кількості розвідка України фіксує постійно.

І хоча впродовж другого півріччя 2021 ворожі сили провели низку широкомасштабних навчань, ситуація за її словами залишається контрольованою з української сторони.

"Ситуація контролюється і станом на зараз це не та ситуація, коли потрібно бити у набат. Але у будь який момент ризик існує, ми живемо у стані війни. Розвідка відстежує рух цих сил. Він пов'язаний із тим, що певний час озброєння і техніка зберігалися у певному місці. Тому українцям не слід хвилюватися - ситуація під контролем", - заявила Маляр.

Нагадаємо, згідно з нещодавніми супутниковими знімками, опублікованимм виданням The Washington Post, 1-а гвардійська танкова армія Росії, елітний підрозділ, що базується за межами Москви, переміщує особовий склад і техніку в бік України.

Реакція Пентагону на стягування російських військ 

Зважаючи на зростання концентрації бойовиї сили на російсько-українському кордоні, своє занепокоєння вже висловили чиновники у Сполучених Штатах та Європі. Зокрема, ситуація прокоментував представник Пентагону, Джон Кірбі.

«Нам відомі публічні повідомлення про незвичайні російські військові дії біля України. Ми збираємося продовжити консультації з союзниками та партнерами з цього питання. Будь-які ескалаційні чи агресивні дії викликатимуть велику стурбованість у Сполучених Штатів”, — сказав Кірбі репортерам.

Так, останніми днями в соціальних мережах почали з’явилися відео, на яких видно, як російські військові потяги та колони переміщують велику кількість військової техніки, включаючи танки та ракети, на півдні та заході Росії.

Про велике скупчення російських бронетанкових частин, танків, самохідної артилерії та живої сили біля міста Єльня, що в Смоленській області Росії, стало відомо завдяки супутниковим знімкам Maxar Technologies.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?