Міноборони проведе випробування САУ Caesar із застосуванням ШІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони проведе випробування САУ Caesar із застосуванням ШІ

Міноборони України
САУ Caesar

У січні 2024 року в Парижі почне роботу Коаліція артилерії з посилення української армії. Для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем.

Міноборони веде роботу над посиленням артилерії України

У січні 2024 року в Парижі почне роботу Коаліція артилерії з посилення української армії. Про це повідомив заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк під час зустрічі із делегацією Сенату парламенту Франції.

Він наголосив, що для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем.

Зокрема, Збройні Сили України зацікавлені у подальшій закупівлі для своїх потреб самохідних артилерійських установок Caesar.

САУ Caesar у бою продемонстрували високу ефективність, точність, – сказав Іван Гаврилюк.

У 2024 році заплановані випробування управління вогнем САУ Caesar із застосуванням штучного інтелекту.

За словами заступника Міністра оборони, застосування ШІ дозволить скоротити використання боєприпасів на пристрілку і ураження цілей на 30%.

При цьому Іван Гаврилюк закликав французьку сторону сприяти у збільшенні кількості боєприпасів до САУ Caesar.

САУ Caesar в ЗСУ

САУ Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дозволяє вражати цілі супротивника з відривом 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані зазвичай знаходиться артилерія, резерви, пункти управління супротивника. Їхнє знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Між Україною та Францією підписано кілька контрактів щодо озброєння, серед них і постачання самохідних артилерійських установок Caesar.

Париж утричі збільшив виробництво самохідних артилерійських установок Caesar. Через що Україна може отримати значно більше цих гаубиць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?