Міноборони РФ намагається переконати Путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ — аналітики
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ намагається переконати Путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ — аналітики

Міноборони РФ намагається переконати Путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ — аналітики
Джерело:  online.ua

За словами аналітиків з ISW російське військове командування та власник ПВК Вагнер Євген Пригожин намагаються переконати російського диктатора Володимира Путіна перейти до оборони напередодні українського контрнаступу.

Джерело: ISW

Російське командування хоче перейти до оборони

За інформацією аналітиків, Міноборони РФ намагається залучити 400 тис контрактників для того, щоб Росія мала достатньо військового персоналу для захисту існуючих ліній фронту та замороження поточних ліній фронту в Україні.

Російське військове командування також перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму та, можливо, планує підготувати інші ресурси, щоб Росія змогла утримати деякі лінії, коли потенційний український контрнаступ досягне кульмінації, - йдеться у звіті аналітиків.

За словами ISW, міністр оборони Росії Сергій Шойгу та начальник російського Генштабу Валерій Герасимов, ймовірно, розуміють загрозу українського контрнаступу, але продовжують надсилати контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій за наполяганням Путіна.

Джерела в Кремлі раніше показали, що Путін віддає перевагу лояльності, а не компетентності, і це почуття, ймовірно, заважає Шойгу та Герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони, - повідомляють експерти.

Раніше ISW зазначало, що Шойгу та Герасимов, ймовірно, не змогли переконати Путіна провести мобілізацію в травні 2022 року.

Навіщо Міноборони РФ відновило роботу з Пригожиним

Також, за словами аналітиків, російське Міноборони покращило стосунки з Євгеном Пригожиним, щоб через російський інформаційний простір переконати Путіна припинити наступальні операції.

Раніше Пригожин міг вплинути на прийняття рішень Путіним, організувавши призначення пов’язаних з «Вагнером» командувачів і звільнення невмілих військових чиновників і прорвавшись через близьке оточення Путіна своєю критикою прогресу війни.

Можливо, російське військове командування та окремі кремлівські чиновники, які виступають за замороженя війни, знову звернулися до Пригожина, щоб ще раз вплинути на Путіна.

Пригожин фактично стверджує, що Росії необхідно повністю зустріти майбутній український контрнаступ і спробувати утримати нинішні лінії фронту, не припиняючи війну і не вступаючи в мирні переговори.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?