Міноборони США поки не будуть передавати ППО Patriot Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони США поки не будуть передавати ППО Patriot Україні

Міноборони США поки не будуть передавати ППО Patriot Україні
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки поки не планують поставляти Україні системи Patriot, але протиповітряна оборона України залишається головним питання.

Джерело: брифінг речника Пентагону Пета Райдера

США не будуть надавати Україні системи ППО Patriot

Що стосується будь-якого типу батареї Patriot зі США, наразі ми не плануємо постачати батареї Patriot в Україну. Але знову ж таки, ми продовжимо ці дискусії. І коли та якщо буде що оголосити на цьому фронті, ми це зробимо, — сказав Райдер.

За його словами, для Міністерства оборони США та міжнародної спільноти допомога Україні засобами ППО залишається пріоритетним питанням .

Відповідаючи на запитання про позицію США, якщо союзник по НАТО вирішить передати свою систему Patriot Україні, речник Пентагону відповів, що це рішення є “суверенним” для кожної країни, але це також буде обговорюватися на засіданнях НАТО.

Я не хочу говорити від імені інших країн. Безумовно, це суверенне рішення. Оскільки це стосується НАТО, я думаю, що це також буде частиною обговорення НАТО. Знову ж таки, ми збираємося продовжувати тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб визначити оборонні потреби України та забезпечити їх задоволення, — наголосив Пет Райдер.

Нагадаємо, міністерство оборони Німеччини заявило, що хоче залишити зенітно-ракетні комплекси Patriot в системі НАТО, відповідаючи на пропозицію Польщі передати ці забоси ППО Україні.

Представник Міноборони ФРН Арно Коллац додав, що очільниця Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт уже дала зрозуміти, що системи Patriot є інтегрованою невід’ємною частиною захисту НАТО, що це – внесок ФРН у систему ППО альянсу, що Німеччина має вирішувати, як їй виконувати зобов’язання щодо запровадження ближчими роками сил швидкого реагування.

Що таке ЗРК Patriot

Зенітно-ракетний комплекс Patriot (MIM-104A) призначений для прикриття військових баз та великих адміністративних та промислових центрів від нападів з повітря. Здатний одночасно виявити до 100 цілей.

Систему почали створювати ще у 1960-х, але завдяки постійним модернізаціям вона залишається основою протиракетної оборони США та країн НАТО. Найсучасніша версія MIM-104 Patriot PAC-3 здатна збивати балістичні цілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?