Мінцифри готує один з найсучасніших переписів населення у світі
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінцифри готує один з найсучасніших переписів населення у світі

Мінцифри готує один з найсучасніших переписів населення у світі
Джерело:  online.ua

Міністерство цифрової трансформації планує долучитися до проведення перепису населення України після війни. У відомстві зазначили, що для спрощення процедури до перепису залучать інформацію з реєстрів, а також — компанію Аpple.

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону

Як в Україні проходитиме перепис населення

Віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав в ефірі телемарафону зазначив, що після війни Україні потрібно буде провести перепис населення.

Після нашої перемоги потрібно буде точно проводити перепис населення. Але ми взагалі переосмислили підхід до цього. І розуміємо, що багато інформації можна отримати завдяки верифікації в реєстрах, щоб не смикати наших громадян і не запитувати те, що і так можна побачити завдяки деперсоналізованій синхронізації певних реєстрів, – розповів урядовець.

За його словами, до перепису населення Мінцифри планує залучити компанію Аpple.

Це буде один з найбільш сучасних та інноваційних переписів населення у світі, – додав Федоров.

Коли в Україні відбудеться перепис населення

Всеукраїнський перепис населення планували провести у 2023 році, однак війна змінила ці плани.

Під час війни перепис проводити не можна. І відразу після війни його теж не можна проводити. Я думаю, що якщо війна закінчиться до середини 2023 року, то наприкінці 2025 року, можливо, ми зможемо його (перепис – ред.) провести, - зазначила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова.

Наразі, за словами Лібанової, кількість населення України, за приблизними підрахунками, можна оцінити орієнтовно у 34-35 мільйонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?