Місія SpaceX з непрофесійними астронавтами повернулась на Землю
Категорія
Технології
Дата публікації

Місія SpaceX з непрофесійними астронавтами повернулась на Землю

Місія SpaceX з непрофесійними астронавтами повернулась на Землю
Джерело:  online.ua

Компанія Ілона Маска SpaceX організувала місію Inspiration4, членами екіпажу якої були непрофесійні астронавти. Після кількаденного перебування у космосі починаючи з 16 вересня, вона успішно здійснила посадку в Атлантичному океані. Трансляція події велася у прямому ефірі.

 Джерело: YouTube-канал SpaceX

Капсулу космічного корабля Crew Dragon підняв на борт рятувальний корабель GO Searcher. Екіпаж приземлився 18 вересня о 19:06 за місцевим часом. Зазначимо, члени команди Inspiration4 відправилася у космос 16 вересня о 03:02 з майданчика на мисі Канаверал. Точкою відправлення став славнозвісний Космічний центр Кеннеді.

Про прибуття космонавтів у своєму твіттер-акаунті повідомила SpaceX. Вони обмежилися кількома словами:

"З поверненням на Землю".

Вартість польоту та всі супутні виплати оплатив генеральний директор компанії з обробки платежів Shift4 Payments та співзасновник компанії Draken International, яка навчає пілотів для ВПС США. Мова про мільярдера Джаред Айзекман.

Зазначимо, Джаред Айзекман планує за допомогою названого польоту SpaceX зібрати 200 мільйонів доларів для дитячої лікарні імені святого Юди в Мемфісі, штат Теннессі, що спеціалізується на лікуванні дитячих захворювань, в тому числі лейкемії та інших видів раку. Половину з цієї суми — 100 мільйонів доларів — Айзекман збирається виділити сам. AP називає це найбільшим пожертвуванням, яке зробить одна людина.

Повернення місії Inspiration4 з космосу - відео

Екіпаж першої туристичної місії SpaceX складався з 4-х осіб:

  • 38-річний Джаред Айзекман, який є засновником і генеральним директором компанії Shift4 Payments, що займається обробкою цифрових платежів;

  • 29-річна Гейлі Арсеної, яка пережила рак кістки і зараз працює помічником лікаря в Дитячій дослідницької лікарні св. Юди;

  • 42-річний ветеран ВПС США Кріс Семброскі;

  • та 51-річна Сіан Проктор, американська дослідниця, геофізик і ліцензований пілот.

SpaceX готує місію на Марс

SpaceX завершила передстартові випробування корабля для польотів на Марс.

Ілон Маск назвав орієнтовні терміни першої космічної місії на Марс за участі астронавтів. За його словами, за сприятливих обставин люди зможуть досягти Червоної планети вже за 4 роки.

SpaceX готувалася здійснити перший тестовий запуск міжпланетного корабля Starship SN8, який у майбутньому планують використовувати для польотів на Марс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?