Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії
Джерело:  online.ua

22 лютого Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів РФ за її дії після початку повномасштабної російсько-української війни та діяльність на окупованих територіях України. Варто зазначити, що це рішення уже набуло чинності.

Джерело:  The Washington Post

Міжнародна федерація журналістів ухвалила жорстке рішення щодо російських пропагандистів

Керівництво МФЖ звертає увагу на те, що членство російської спілки вирішили призупинити за результатами розслідування та голосування світового виконавчого комітету федерації 22 лютого.

За словами представників федерації, головним поштовхом до голосування стало те, що спілка країни-агресорки не захотіла переглянути своє рішення про відкриття філій у чотирьох областях України, анексованих Росією.

Рішення Російської спілки журналістів відкрити чотири філії на анексованих українських територіях остаточно знищило … солідарність і посіяло розбрат між спілками, – пояснила очільниця МФЖ Домінік Прадальє.

Що важливо розуміти, Міжнародна федерація журналістів представляє понад 600 тисяч медійників у різних куточках світу.

Що відомо про скандал навколо членства Спілки журналістів Росії у МФЖ

31 січня стало відомо, що керівництво Міжнародної федерації журналістів ініціювало офіційний процес призупинення та виключення зі своїх лав Спілки журналістів Росії.

Причиною для цього стало те, що спілки журналістів Фінляндії, Норвегії, Данії та Ісландії заявили про вихід 31 січня з IFJ на знак протесту проти “корупційної діяльності” федерації та членства російських журналістів.

Ба більше, вони звинуватили федерацію “в тривалій недемократичній практиці, неетичному фінансуванні та дозволі представникам російських державних ЗМІ залишатися її членами”.

Окрім того, іноземні журналісти скаржилися, що МФЖ нічого не зробила після того, як Спілка журналістів РФ почала створювати свої філії на окупованих територіях України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?