Могили Да Вінчі, Джуса та Петриченка пошкодила невідома жінка — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Могили Да Вінчі, Джуса та Петриченка пошкодила невідома жінка — фото

могила

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом наруги над могилами захисників у Києві. До вандалізму причетна жінка.

Головні тези:

 

  • Правоохоронці розкрили кримінальну справу та розшукують жінку, яка пошкодила могили захисників
  • Кримінальне провадження за нарушенням могили передбачає до 5 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 297 ККУ
  • Зірвані таблички, розбиті лампадки та понівечений державний прапор на могилах викликали хвилю обурення серед волонтерів та військових

Що відомо про розслідування через вандалізм на могилах Джуса, Да Вінчі та Петриченка

Як встановило слідство, зранку 20 червня на території Аскольдової могили у Києві невідома жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих українських військових.

Були пошкоджені могили захисників Дмитра Коцюбайла з позивним "Да Вінчі", Андрія Пільщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка.

Правоохоронці встановлюють особу жінки та розшукують її.

Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу — наруга над могилою. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

У Києві понівечили могили військових Да Вінчі, Джуса і Петриченка

Нагадаємо, в ніч на 20 червня могили українських захисників Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі"), Андрія Пільщикова ("Джус") та Павла Петриченка були пошкоджені. Про вандалізм повідомила волонтерка та військовослужбовиця Аліна Михайлова.

На могилах зірвані та поламані пам'ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі" воював у складі добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Був бійцем 67-ої окремої бригади, командиром батальйону. З 2014 року став на захист України. Загинув у бою під Бахмутом у березні 2023 року.

Андрій Пільщиков з позивним "Джус" — український військовий льотчик. Загинув унаслідок авіатрощі у серпні 2023 року на Житомирщині.

Павло Петриченко — громадський активіст, сержант окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Боєць загинув 15 квітня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Лише день не дожив до свого 32-го дня народження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?