МОК зробив заяву щодо дискваліфікації Ольги Харлан через росіянку на Чемпіонаті світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК зробив заяву щодо дискваліфікації Ольги Харлан через росіянку на Чемпіонаті світу

МОК зробив заяву щодо дискваліфікації Ольги Харлан через росіянку на Чемпіонаті світу
Джерело:  online.ua

Після дискваліфікації Ольги Харлан на Чемпіонаті світу з фехтування Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації проявляти обережність під час проведення змагань між українськими та російськими спортсменами.

Джерело: France-Presse

Реакція МОК на дискваліфікацію Харлан

Ми закликаємо міжнародні федерації підходити до ситуацій, повʼязаних з українськими й окремими нейтральними спортсменами, з необхідним ступенем делікатності. Ми, як і раніше, повністю солідарні з українськими спортсменами, - сказав речник МОК.

Чому дискваліфікували Харлан

Українку Ольгу Харлан дискваліфікували за те, що вона не потиснула руку переможеній російській суперниці Анні Смирновій на Чемпіонаті світу з фехтування.

Чотириразова чемпіонка світу Харлан сказала AFP два тижні тому, що не потисне руку росіянці, якщо б билася з нею.

Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці і я діяла своїм серцем. Тому, коли я почула, що мене хочуть дискваліфікувати, зняти зі змагань, дати чорну картку, то це мене вбило. Я кричала від болю, але потім почала оживати, тому що ви, тому що ваші повідомлення, сторіс — це шалена підтримка. І особливо підтримка, від наших бійців, якій нас захищають, — сказала фехтувальниця у зверненні після дискваліфікації.

Тим часом на сторінці Міжнародної федерації з фехтування у Facebook під кожним дописом українці залишили сотні коментарів, в яких вимагають повернути Харлан і називають федерацію спонсором тероризму.

Також тренерка збірної України з фехтування Наталія Конрад повідомила, що напередодні бою Ольги Харлан з росіянкою Смірновою Міжнародна федерація фехтування без попередження змінила правила.

Після бою потрібно віддати «салют» і потиснути руку. Але коли були чинними правила щодо COVID-19, то достатньо було дотику зброєю. Наскільки мені відомо, вчора, 26 липня, було екстрене засідання FIE, і вони скасували це правило, нікому про це не сказавши.

За її словами, команда «нейтральної» спортсменки Смірновой написала протест до FIE після того, як Ольга запропонувала росіянці зброю, але відмовилась від рукостискання. Тоді Ользі висунули ультиматум — або рукостискання, або дискваліфікація.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?