Молодіжна збірна України пройшла до півфіналу Євробаскет-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Молодіжна збірна України пройшла до півфіналу Євробаскет-2024

Молодіжна збірна України пройшла до півфіналу Євробаскет-2024

Збірна України U-20 здобула видовищну перемогу над однолітками з Грузії у чвертьфіналі чемпіонату Європи 2024 року в Дивізіоні B.

Головні тези:

  • Українська молодіжна збірна вийшла до півфіналу Євробаскет-2024, перемігши команди Грузії та Малайзії.
  • Ігрові та результативні поєдинки у складі збірної U-20 свідчать про високий рівень гри українських баскетболістів.
  • Кращими гравцями у матчах стали Кирило Скутельник, Степан Лесик та Олександр Антипов, які відзначилися результативністю у складі збірної України.
  • Перемоги у півфіналі та ігри за медалі дозволять збірній України вибороти право грати у Дивізіоні A на наступних змаганнях.
  • Українські баскетболісти продемонстрували впевнену гру та визначились як один із фаворитів на чемпіонаті Європи.

Молодіжна збірна України перемогла Грузію

У стартовій чверті команди трималися поруч. Ані "синьо-жовті", ані "хрестоносці" не зуміли піти у відрив. Однак, у кінцівці ігрового відрізку Україна U-20 вийшла вперед на три пункти.

У другій десятихвилинці підопічні Валерія Плеханова зуміли наростити перевагу. Українська молодіжка впродовж усієї чверті методично створювали гандикап. Як наслідок, на велику перерву "синьо-жовті" пішли з 10-очковою перевагою.

Позитивна тенденція продовжилася і в третій десятихвилинці. Українські баскетболісти були кращими під обома щитами та відірвалися від кавказців на 19 пунктів. А от старт фінальної чверті краще провела Грузія U-20 та скоротила відставання до десяти очок. Однак, українці стабілізували гру, а завдяки попередньому запасу довели матч до перемоги.

Найрезультативнішим у складі збірної України U-20 став Кирило Скутельник. Він набрав 18 очок, зробив 2 підбирання і віддав 2 передачі. У рамках 1/2 фіналу "синьо-жовті" зустрінуться зі збірною Нідерландів. Для виходу в Дивізіон A командам достатньо вийти до фіналу чи виграти матч за 3-тє місце.

Збірна України здолала Малайзію у баскетбольному Кубку Джонса

"Синьо-жовті" взялися до справи зі старту зустрічі. Команда Віталія Степановського до великої перерви встигла створити солідний гандикап. Після першої чверті збірна України відірвалася на 8 пунктів, а в другій — ще на 6 очок.

У другій половині "тигри" зуміли вирівняти гру. Малайці стабілізували виступи під обома щитами та змогли уникнути подальшого зростання відставання. У фінальній чверті збірна Малайзії навіть відіграла півдесятка пунктів, але поступилася.

Отже, Україна здобула четверту поспіль перемогу після двох поразок на старті турніру. Найрезультативнішими в складі "синьо-жовтих" стали Степан Лесик і Олександр Антипов, які набрали по 14 очок. Останній ще й оформив дабл-дабл, додавши 13 підбирань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?