Молодіжна збірна України розгромила Вірменію на Євробаскет-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Молодіжна збірна України розгромила Вірменію на Євробаскет-2024

баскетбол

Збірна України U-20 впевнено здолала вірменських однолітків на старті чемпіонату Європи.

Головні тези:

  • Молодіжна збірна України U-20 вразливо перемогла Вірменію з рахунком 93:60 на початку Євробаскет-2024.
  • Керуючись відмінною грою та підтримкою ключових гравців, українська команда проявила впевненість та силу на майданчику.
  • Гравці Ігр України показали вражаючий результат, забезпечивши впевнену перемогу та надію на подальший успіх у змаганнях.
  • Наступний виклик для молодіжної збірної – матч проти Молдови, який відбудеться 13 липня. Баскетбольна команда розпочне виступи у кваліфікації єврокубка.
  • Дніпровський баскетбольний клуб готується до нового сезону, очікуючи жеребкування в кваліфікаційному раунді Кубка Європи ФІБА, де буде відстоювати свою честь та прагнення до перемог у міжнародних змаганнях.

Молодіжна збірна України з розгрому Вірменії розпочала Євробаскет-2024Євробаскет-2023 U-20, Дивізіон B, група C

Вірменія – Україна – 60:93 (17:23, 10:24, 24:21, 9:25)

У дебюті зустрічі команди діяли на рівних. Утім, зі середини чверті "синьо-жовті" пішли у відрив. На піку перевага підопічних Валерія Плеханова склала 9 пунктів. Щоправда, вірменські баскетболісти зуміли скоротити відставання на третину.

А ось другу десятихвилинку збірна України U-20 розпочала з потужного відрізку (10:0). Після невеликої паузи "синьо-жовті" продовжили нарощувати гандикап. Зрештою, на велику перерву вітчизняні баскетболісти пішли з перевагою +20.

У третій чверті українці дозволили Вірменії U-20 трохи скоротити відставання. Однак, ця пауза стала прологом до нового наступу в останній десятихвилинці. Хлопці Плеханова просто зім'яли кавказців і завершили матч із 33-очковою перевагою.

Лаври найрезультативнішого баскетболіста в складі української молодіжки розділили Кирило Скутельник і Павло Карасьов, які набрали по 14 пунктів. Ще 13 очок у скарбничку "синьо-жовтих" додав Данііл Сіпало, а син Віталія Кличка Максим набрав 11 балів. Наступний матч Україна U-20 проведе проти молодіжки Молдови 13 липня.

Баскетбольний чемпіон України заявився у єврокубок на новий сезон

Команда Володимира Коваля розпочне виступи з кваліфікації єврокубка. Дніпровці будуть сіяними під час жеребкування етапу.

"Дніпро" дізнається суперника в кваліфікаційному раунду Кубка Європи ФІБА 19 липня. Попередній етап складатиметься з двох поєдинків – 24 вересня та 27 вересня. Сім переможців кваліфікації потраплять в основну сітку змагань.

Статус сіяного для "Дніпра" звузив коло потенційних опонентів до семи. Зокрема, чемпіон України може зустрітися з бельгійським "Шарлеруа", загребським "Динамо", грецьким "Марусі", "Нептунасом" із Клайпеди, мальтійським "Старлайтс", румунською "Констанцою" чи словацькою "Превідзою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?