МОН викрило нову провокацію окупаційного режиму проти українців
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН викрило нову провокацію окупаційного режиму проти українців

МОН викрило нову провокацію окупаційного режиму проти українців
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки заявили про недопуск абітурієнтів з окупованих територій до підконтрольних українському уряду районів для вступу у виші.

Джерело: МОН

За офіційними даними, відповідні звернення від мешканців окупованих територій Донеччини й Луганщини реєструють в освітніх центрах “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”.

Фактично молодь не може через рішення окупантів поїхати за освітою в інші міста України. У МОН засудили таку репресивну політику, що не дозволяє людям повноцінно обирати собі шлях для отримання фаху.

“Наразі громадяни України, які перебувають у зонах тимчасової окупації, вимушені перетинати державний кордон України без дотримання встановлених норм. Чинним законодавством України передбачені певні адміністративні покарання за порушення порядку в'їзду та виїзду з тимчасово окупованої території України, а також за незаконний перетин кордону”, - нагадали в міністерстві.

З цього приводу представники відомства звернулися до керівництва Державної прикордонної служби із закликом про незастосування адміністративного покарання проти громадян, які вимушені для вступу в українські виші робити порушення.

Складнощі зі вступом абітурієнтів з ОРДЛО пов’язані з тим, що вони не можуть повноцінно подати документи онлайн, оскільки вони не мають належних документів на відміну від мешканців підконтрольних областей. З цієї причини такі громадяни мають особисто прибути до пунктів приймання документів.

“На сьогодні в Україні не існує надійного та дієвого механізму дистанційного вступу громадян з тимчасово окупованих територій в аспекті забезпечення належної початкової ідентифікації таких вступників, забезпечення захисту їх персональних даних та подальшої їх аутентифікації при проведенні вступних випробувань, дотримання принципу рівності прав усіх вступників при проведенні конкурсного відбору”, - зауважили в МОН.

Водночас у відомстві додали, що розглянуть питання стосовно продовження терміну вступної кампанії для мешканців ТОТ, а також працюватимуть над іншими ініціативами в цьому напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?