Монобільшість готує законопроєкт масштабної податкової реформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Монобільшість готує законопроєкт масштабної податкової реформи

Монобільшість готує законопроєкт масштабної податкової реформи
Джерело:  online.ua

Депутати з правлячої партії Слуга народу готують законопроект масштабної податкової реформи, який буде анонсований вже у першому кварталі наступного року.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Фракція Зеленського готує масштабну податкову реформу

За словами голови фракції Давіда Арахамії, вже у першому кварталі наступного року буде анонсовано проведення масштабної податкової реформи в інтересах підприємців.

Очільник фракції додав, що законопроект налогової реформи буде включати в себе розподілення компаній за ризиками.

Умовно, це така індульгенція. Якщо ти сплачуєш податки, то у тебе є "грінпас" і до тебе взагалі ніхто не має права підходити та перевіряти твій бізнес. Не сплачуєш податки - у тебе, відповідно, багато проблем, твій бізнес перевіряють. Отже, людина розуміє, що вона у "зеленій" зоні зі сприятливим кліматом, у "жовтій" з потенційним ризиком або в "червоній", тоді пощади не буде, і держава застосує до неї всілякі "каральні заходи, - повідомив Арахамія.

Депутат підкреслив, що регулючі органи будуть нести відповідальність за порушення заборони на перевірки підприємств, що сплачують податки, мова навіть йде про звільнення з посад.

Крім цього голова парламентської монобільшості відзначив, що наразі розробляється проект з модернізації туристичної галузі в Україні.

Велику ставку робимо на приплив туристів в Україну... У нас є кілька подібних "пілотів", які дозволять сервісним індустріям дихати вільніше, дадуть їм змогу запрацювати після двох ковідних років, - зазначив Арахамія.

Він також прокоментував заяву міністра фінансів Сергія Марченка про перевірку доходів фізосіб з 1995 року після закінчення податкової амністії.

Давид Арахамія (фото - sluga-narodu.com)

Це неможливо. Мені зрозуміло, чому міністр фінансів так каже: він відповідає за збори. Але, по-перше, це зробити практично неможливо. А по-друге, у нас категоричний протест проти цього всередині фракції. Скажу так - цього не буде, - повідомив Арахамія.

В Україні можуть знизити податкові ставки 

За словами голови комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данили Гетьманцева, законопроєкт щодо зниження податків а також введення податку на виведений капітал може бути прийнятий вже у цьому році.

Однак Гетьманцев підкреслив, що навіть якщо законопроєкт буде прийнятий у цьому році, він все одно вступить в силу не раніше 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?