Моравецький заявив про готовність Польщі накласти ембарго на інші агропродукти з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Моравецький заявив про готовність Польщі накласти ембарго на інші агропродукти з України

Моравецький заявив про готовність Польщі накласти ембарго на інші агропродукти з України
Джерело:  online.ua

У відповідь на плани України запровадити ембарго на певні продукти з Польщі, глава польського уряду Матеуш Моравецький пригрозив розширити список українських продуктів, на які Польща наклала ембарго.

Джерело: Polsat News

У Польщі пригрозили розширити ембарго проти українських товарів

Я попереджаю українську владу, якщо вони таким чином загострять конфлікт, ми додамо більше продуктів до заборони на імпорт до Польщі, – сказав Матеуш Моравецький.

18 веренся українська влада повідомила, що подала скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) проти Польщі, Угорщини та Словаччини у зв'язку з продовженням цими країнами ембарго на українську сільськогосподарську продукцію.

Ми першими багато зробили для України, тому очікуємо розуміння наших інтересів. Ми будемо відстоювати свої інтереси з усією рішучістю. Це означає, що, звісно, ми поважаємо всі проблеми з українського боку, але для нас інтереси нашого фермера є найважливішими, – сказав прем’єр-міністр.

Він додав, що Польща не згодна з будь-якими процедурами чи судовими позовами проти неї. На його думку, це означає, що українська влада не розуміє дестабілізації польського аграрного ринку.

19 вересня заступник міністра економіки та торгівлі України Тарас Качка в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita сказав, що найближчими днями Україна запровадить ембарго на товари з Польщі.

Йдеться про помідори, цибулю, капусту та яблука. За його словами, "це останній пункт у плані дій. Перший пункт - це пошук домовленостей".

Заборона на імпорт українського зерна

Єврокомісія вирішила не продовжувати ембарго на українське зерно, яке закінчилося 15 вересня.

Польща, Словаччина та Угорщина самостійно продовжили заборону на імпорт українського зерна.

Польща розширила список товарів, на які поширюється ембарго, включивши в нього борошно і корми, а Угорщина включила аж 25 товарів, включно з м'ясом.

У відповідь на це українська сторона розпочала відстоювання своїх прав у Світовій організації торгівлі.

Заступник міністра економіки та торгівлі України Тарас Качка також заявив, що якщо Польща не утримається від запровадження додаткових заборон, буде введено ембарго у відповідь, яке охопить овочі та фрукти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?