МОЗ нагадало головну умову для уникнення нового локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нагадало головну умову для уникнення нового локдауну

МОЗ нагадало головну умову для уникнення нового локдауну
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я звернули увагу на єдиний шлях, дотримання якого дозволить не посилювати карантинні обмеження до нового повноцінного локдауну по Україні.

Джерело: ТСН

За словами міністра Віктора Ляшка, для недопущення нового локдауну необхідна вакцинація якомога більшої кількості людей.

“Чекати локдауну чи не чекати? Я пропоную не чекати. Я пропоную піти в пункт вакцинації і зробити щеплення, щоб в Україні не було локдауну”, - наголосив посадовець.

Він додав, шкільні заклади у новий навчальний рік не передбачено закривати через поширення коронавірусу - навіть у разі встановлення режиму “червоної зони”. Водночас йдеться про необхідність вакцинації до 80% персоналу цих установ.

Аналогічні правила на рівні міністерства затвердили для установ, пов’язаних із культурою.

Ризики локдауну в Україні

Головний санітарний лікар Ігор Кузін уточнив, що для формального рішення про посилення обмежень необхідне перевищення показників за одним з критеріїв оцінки епідемічної ситуації.

Водночас посадовець звернув увагу на досвід інших країн, які завдяки належному рівню вакцинації не посилювали карантин. Всеосяжна імунізація населення допомогли знизити також кількість смертей.

“Зараз ми перебуваємо в зеленій зоні. Незважаючи на ріст захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі”, — зауважив Кузін.

Він звернув увагу на відсутність підготовки на всеосяжному рівні до нового локдауну, однак відзначив водночас підготовку до посилення карантину в окремих регіонах та безпосередньо у столичному Києві.

“Але зараз ситуація в країні стабільна і ми не готуємося до закриття на новий локдаун”, - резюмував головний санлікар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?