МОЗ офіційно оголосило про спад епідемії COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ офіційно оголосило про спад епідемії COVID-19 в Україні

МОЗ офіційно оголосило про спад епідемії COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я констатували, що коронавірусна епідемія в Україні станом на середину квітня почала спадати.

Джерело: Фейсбук міністра Максима Степанова

За словами посадовця, останні епідемічні показники продемонстрували певну стабілізацію ситуації.

“Епідемія починає йти на спад. Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні”, - звернув увагу міністр.

Він пояснив, що 13 квітня стало першим днем з кількістю виписаних з лікарні пацієнтів, яка перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Минулого тижня до лікарень в цілому потрапили на 2 тисячі осіб менше, ніж за тиждень раніше.

Також кілька регіонів — Прикарпаття та Закарпаття — залишили “червону зону” адаптивного карантину.

“Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією”, - стверджує Степанов.

Утім, він згадав низку регіонів, які все ще знаходяться у “червоній зоні” з підвищеною епідемічною загрозою. Серед них Київ, Хмельницька, Львівська та Полтавська області — ситуація на місцях оцінена як надзвичайно складна.

“Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів – носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей”, - закликав голова МОЗ.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Водночас із погіршеною ситуацією в “червоній зоні” київська влада ухвалила рішення щодо продовження жорсткого карантину. Локдаун, який, зокрема, передбачає роботу громадського транспорту виключно за спеціальними перепустками, буде чинним до 30 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?