МОЗ попередило Україну про найбільш уражені коронавірусом області
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило Україну про найбільш уражені коронавірусом області

МОЗ попередило Україну про найбільш уражені коронавірусом області
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про проходження піку нової хвилі коронавірусу COVID-19, однак констатували важку ситуацію в регіонах.

Джерело: брифінг міністра Максима Степанова

Під час виступу у вівторок, 20 квітня, політик констатував попри певні покращення, однак згадав низку регіонів, де можна спостерігати напружену ситуацію.

Упродовж останніх двох тижнів в Україні загальна кількість поточних хворих зменшилася до 13,5 тисячі. Водночас зареєстровано зменшення кількості госпіталізацій.

Важку ситуацію досі станом на 20 квітня констатували у Києві (з зайнятістю кисневих ліжок до 75%), Одеській області (зайнятість сягає 73%), Київській області (зайнятість сягає 70%), Сумській області (зайнятість сягає 69,5%). Також загострення зафіксували на Миколаївщині та Харківщині.

“Хотів би почати брифінг зі стриманого оптимізму. Ми перебуваємо в третій хвилі коронавірусної хвороби. Ми всі бачимо, як важко і з якою кількістю випадків кожного дня ми стикаємося, але, в той же час, ми можемо констатувати, що ми пройшли пік захворюваності”, - резюмував міністр.

Степанов звернув увагу на необхідність повного дотримання епідемічних правил безпеки навіть в умовах позитивної тенденції. Він звернувся до всього населення України та закликав дотримуватися карантинних обмежень, користуватися засобами захисту.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Станом на середину квітня в Україні безліч областей знаходиться в “червоній зоні” адаптивного карантину. Київська мерія з 5 квітня ввела найбільш суворі обмеження, які передбачають заборону для людей користуватися громадським транспортом без спеціальної перепустки.

На рівні Міністерства охорони здоров’я ще раніше звертали увагу на початок стабілізації ситуації з епідемічними показниками. Там зафіксували покращення показників у низці регіонів, які знаходяться у “червоній зоні”. Передбачається, що вже у травні вони, ймовірно, зможуть послабити режим, який чинний наразі через коронавірус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?