МОЗ рекомендуватиме школам продовжити осінні канікули
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ рекомендуватиме школам продовжити осінні канікули

МОЗ рекомендуватиме школам продовжити осінні канікули
Джерело:  online.ua

Українським школярам можливо продовжать осінні канікули на до 3-4 тижнів. Таке припущення щодо ймовірного рішення Міністерства охорони здоров’я висловив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Джерело: "Українське радіо"

Чиновник зазначив, що наразі на стаціонарному лікуванні з коронавірусною хворобою перебуває 607 дітей. Це трохи більше 20% від тієї кількості ліжок, які напередодні виділили на педіатричному напрямку боротьби з пандемією COVID-19. Це майже 2800 ліжок на національному рівні.

"Скоріше за все, вони (канікули – ред.) будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть досить тривалими. Зазвичай вони тривають протягом двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін в 3-4 тижні", – сказав Кузін.

Чиновник зазначив, що діти і підлітки дещо активніше залучаються в епідемічний процес, велика кількість класів зачиняється через випадок коронавірусу у дитини або вчителя.

“Весь клас вважається контактним (у випадку виявлення бодай одного інфікованого учня – ред.), і він зачиняється на "умовний" карантин", – підкреслив головний санлікар.

Кузін нагадав, що наразі ще далеко не всі вчителі вакциновані, тож профілактичний період шкільних канікул у закладах освіти вони можуть використати з цією метою.

Епідемічні показники в Україні 14 жовтня 

Сьогодні ми повідомляли, що станом на ранок 14 жовтня епідемічні показники, пов’язані з поширенням COVID-19, почали відповідати рівню “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки ще у двох областях.
Найгірші показники захворюваності виявили 14 жовтня на Луганщині, де вони сягають 912 на 100 тисяч населення. Далі йде Чернівецька область з 867, а також Сумська з показником у 688 інфокованих.

У міністерстві переконані, що перенесення канікул посприяє деякому зменшенню епідемічної активності у відсотковому відношенні. Поки що МОЗ не береться прогнозувати і не називає остаточної дати закінчення канікул.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні невакцинованих від COVID-19 працівників освітніх закладів не допускатимуть до роботи. Відсторонення розпочнеться вже з листопада — це підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?