Ляшко розповів про інноваційні препарати прямої дії на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко розповів про інноваційні препарати прямої дії на коронавірус

Ляшко розповів про інноваційні препарати прямої дії на коронавірус
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Вікторя Ляшко офіційно повідомив, що в нашій країні з'являться нові препарати прямої дії на коронавірус. Як стверджує урядовець, найближчим часом їх представлять українцям.

Джерело: "Україна"

Ляшко анонсував інноваційні препарати прямої дії на коронавірус

За словами керівника МОЗ, повідомлення про інноваційні препарати будуть через тиждень – два.

"З'явилися також інноваційні препарати. І тут я можу анонсувати, що найближчим часом будуть заяви, що зробила Україна щодо інноваційних препаратів, які мають пряму дію на вірус", - зазначив Віктор Ляшко.

Чиновник звернув увагу на те, що раніше таких препаратів в Україні ще не було. Окрім того, він додав, що у світі вони тільки з'являються.

Ляшко попереджає, що до кінця літа Дельта витіснить інші штами COVID-19

Глава МОЗ попередив, що штам Дельта невдовзі витіснить усі інші різновиди коронавірусу. За його словами, це може статися через один – два місяці.

"В Україні є штам Дельта, як і багато інших штамів. Коронавірус має вже понад 12 тисяч мутацій. Ще місяць – два і штам Дельта витіснить інші штами. Пріоритетно сьогодні – це вакцинувати якомога більшу кількість населення... В Україні всі вакцини, які використовуються, визнані ВООЗ – вони захищають і ми бачимо те, що сьогодні у тих країнах, в яких лютує штам Дельта досить низка кількість госпіталізацій людей, які двічі вакциновані", – наголосив урядовець.

Що відомо про штам Дельта в Україні

Варто звернути увагу на те, що в Україні підтвердили випадки інфікування Дельтою. Перші випадки зареєстрували 23 червня:

  • 66-річна жінка;

  • 16-річна дитина;

Також відомо, що 14 липня зафіксували два випадки в Ужгороді. Всі чотири пацієнти повернулись з Росії.

Що важливо розуміти, вперше цей штам виявили в Індії, однак зараз про випадки інфікування ним повідомляють у понад ста країнах. ВООЗ класифікувала цей варіант коронавірусу, як такий, що викликає занепокоєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?