Музичний гурт Ukie’z випустив "поліський детектив" у жанрі Twin Peaks
Категорія
Культура
Дата публікації

Музичний гурт Ukie’z випустив "поліський детектив" у жанрі Twin Peaks

Музичний гурт Ukie’z випустив "поліський детектив" у жанрі Twin Peaks
Джерело:  online.ua

Українські блюзмени з гурту  Ukie’z представили альбом Twin Styx, а ключовий кліп відзняли в жанрі містики на тлі поліських краєвидів. Фольклорні елементи в ролику гармонійно перетікають у сучасні ритми, а кримінальна справа з «мертвим козацьким дембелем» стане інтригуючою для всіх дітей 90-х та поціновувачів естетики кіно Девіда Лінча. 

Джерело:  YouTube  Ukiez / Юкіз

За сюжетом троє детективів опиняються в загубленому селі, генделик якого оснащений елементами народного побуту на кшталт вишитих рушників, але на стіні висить портрет президента Кучми, оповитий тією самою вишивкою.

Імпровізоване слідство наближає до межі між дійсністю та потойбічним чорним буттям. У перших рядках композиції звучить:

Мертвий козацький дембель в кульку,

Замість Лори Палмер на березі Snoqualmie river.

Замість агента Купера – інспектор дільничний

В костюмі на розмір більшому.

Режисером кліпу став Олександр Балтушев, який зазначив, що його картина — про незворотні та циклічні процеси в культурі. Муміфікована знахідка нагадує про поховання частини ідентичності. В описі під ютуб-відео інтригують:

Трансцендентальний пошук у провінційному генделику, де місцеві справляють поминки, портрет Кучми на стіні старої хати, касетний диктофон сповнений похмурих історій, поліцейські пончики і поліський Боб, що затягує агентів у петлю часу. Смерть підбирається до них ближче з кожним її витком. Символізм 90-х, Лінчевська містичність та архаїчний дух Полісся гіпнотизують вас з екрану. Це і є український Twin Styx, віднині кожен може опинитися в ньому і пережити його разом з Ukie'z.

Нагадаємо, до складу Ukie’z входять Іван Семесюк з гурту «Пирятин», Богдан Буткевич, Дмитро Данов і Надя Каламєєць.

Вчора ми повідомляли, що композиція «Шум» українського гурту Go_A потрапила у трійку найкращих композицій за всю історію пісенного конкурсу «Євробачення». Вона стала етнічно стилізованою музичною відповіддю на пандемію COVID-19, яка сколихнула весь світ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?