МВФ ухвалив важливе рішення щодо підтримки реформ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ ухвалив важливе рішення щодо підтримки реформ в Україні

МВФ
Джерело:  Андрій Пишний

Міжнародний валютний фонд оголосив про запуск Фонду розбудови спроможностей для України. Це допоможе реалізувати план з розвитку потенціалу України та успішно здійснити реформи. 

МВФ створив Фонд розбудови спроможностей для України

Глава Національного банку України Андрій Пишний повідомив, що Фонд охопить потреби реалізації плану з розвитку потенціалу України та успішного здійснення реформ.

Наразі донори вже виділили 14 млн дол. Ціль – зібрати 65 млн дол.

Глава НБУ зазначив, що у двох останніх Меморандумах України з МВФ є така цитата:

На першій фазі [програми] наш основний фокус буде на збереженні макроекономічної, зовнішньої та фінансової стабільності для того, щоб зміцнити спроможність України на її шляху до перемоги.

Тут є важливими кілька напрямів – міжнародна фінансова допомога, реформування української економіки, зміцнення інституційної спроможності органів влади.

За словами Пишного, важливими складовими кожної з них є ритмічність, своєчасність та повнота.

Реформи в Україні та зміцнення спроможності мають відбуватися постійно, без зупинки, із залученням найкращого світового досвіду.

МВФ відновив роботу в Україні

Нагадаємо, що 4 жовтня вперше з початку повномасштабної війни в Україні МВФ відкрив постійне представництво у Києві.

1 жовтня до Києва прибула команда МВФ на чолі із заступницею директора Європейського департаменту Фонду Умою Рамакрішнан, яка зустрілася з українськими посадовцями.

З місією обговорили кроки, необхідні для реалізації чотирирічної програми з Фондом на суму 15,6 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?