МЗС Білорусі назвало анексований Крим частиною Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Білорусі назвало анексований Крим частиною Росії

МЗС Білорусі назвало анексований Крим частиною Росії
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що Мінськ вважає тимчасово окупований Крим територією Росії.

Джерело: Twitter МЗС Білорусі

"Ми розуміємо насправді, що Крим є зараз російською територією. Будемо виходити з цього", – сказав він.

Однак він також додав, що позиція Мінська щодо приналежності окупованого півострова залишається незмінною. У 2014 році білоруський президент Олександр Лукашенко заявляв, що "Україна має залишатися єдиною, неділимою та цілісною, але Крим де-факто – частина Росії".

"Крим не є незалежною державою, як та сама Осетія, Абхазія тощо", - зазначав тоді Лукашенко.

У МЗС України прокоментували позицію МЗС Білорусі

В українському дипломатичному відомстві наголосили, що визнання Білоруссю тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до "невиправних наслідків для українсько-білоруських відносин". Та наразі відштовхуються від раніше узгодженої між державами позиції.

"Виходимо з того, що офіційно, як і раніше, Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах", – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що президент Росії Володимир Путін та білоруський диктатор Олександр Лукашенко говорили про Крим 4 листопада під час засідання Вищої держради Союзної держави.

ЄС на порозі введення нових санкцій проти Білорусі

Зазначимо сьогодні також стало відомо, що ЄС на порозі введення нових санкцій проти білоруського лідера і його прихильників у владі. Вони можуть торкнутися 30 фізичних та юридичних осіб, включно з міністром закордонних справ Володимиром Макеєм та авіакомпанією "Белавиа".

У Європі мають своє пояснення зростання числа мігрантів і називають ситуацію "гібридним тиском", який цілком може слугувати правовою основою для запровадження оновленого санкційного режиму проти білоруської верхівки.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. За свідченням місцевих активістів, на півострові всіляко придушують права людини, відбуваються вбивства, викрадення, фабрикуються судові процеси, насамперед це стосується тих, хто відкрито заявляє про свою проукраїнську позицію. Людей незаконно беруть під варту, залякують, безпідставно заарештовують та обшукують. Близько сотні громадян затримано з політичних мотивів, більшість із них – кримські татари.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?